Weer

Lokale weersverwachting voor Capelle aan den IJssel (Bron: leendekoning.nl)
Laatste update: vrijdag 21 februari 2020, 16:39, door Leen de Koning

ZATERDAG ONSTUIMIG, ZONDAG NAT

Komende avond en nacht houdt de bewolking de overhand en het blijft krachtig waaien uit het zuidwesten. Het wordt niet kouder dan 8 graden.
Morgen is een bewolkte dag en lokaal kan er enige lichte regen of motregen vallen, maar de droge perioden houden de overhand. Er staat een krachtige tot hard wind uit het zuidwesten. Er komen windstoten voor tot 75 km per uur. In de middag wordt het 11 graden.
In de nacht van zaterdag op zondag is er veel bewolking en de kans op enige regen neemt toe. Het waait nog krachtig uit het zuidwesten. De minimum temperatuur daalt naar 8 graden.
Zondag is een bewolkte dag vooral in de ochtend en aan het begin van de middag perioden met regen. Het kan af en toe stevig doorregenen bij een matige tot krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. Het wordt 9 graden. Niet alle modellen zitten wat de neerslag voor zondag betreft op één lijn.
In de loop van de middag en avond moet het wat droger worden en ook de wind kan nog iets in kracht afnemen.
Begin volgende week houdt het wisselvallig en af en toe natte weer aan. Het waait zo nu en dan stevig door. Maxima tussen de 6 graden op woensdag en nog 11 graden op maandag. Dinsdag en woensdag rond de 8 graden in de middag.Vooruitzichten
Zaterdag Zondag Maandag
Kans op zon % 10 20 10
Kans op neerslag % 40 90 80
Minimale temp. 8 8 4
Maximale temp. 11 9 11
Windrichting ZW WZW ZW
Windkracht 6 4 4
Neerslagsom in mm 1-3 5-15 1-3