Rosalie is de wijksporter van de maand december

  • vrijdag 11 januari 2013
  • Redactie

Ook in de laatste maand van het jaar hebben de sportbuurtwerkers van Sportief Capelle de hoofden bij elkaar gestoken om een goede kandidaat te zoeken die zich de laatste âWijksporter van de maandâ in 2012 mag noemen.

De wijksporter van de maand is een bijzonder persoon. Deze jongedame in kwestie heet Rosalie Grootenboer en komt iedere week naar de wijksport in âs Gravenland/Capelle-West. Rosalie zit op de middelbare school, waardoor het nog lastiger is voor haar om op woensdagmiddag te kunnen komen, maar toch is zij de afgelopen vier maanden elke keer aanwezig geweest.

Als je aan Rosalie vraagt waarom ze komt, zegt ze dat ze het erg leuk vindt om te sporten en dat het goed voor je is. Omdat ze van plan is om te gaan kickboksen, heeft ze als prijs een verzorgde kickboks les, tijdens de wijksport, gekozen voor de hele groep. Naast sporten houdt Rosalie van lekkere dingen bakken en spelletjes op de i-pad spelen.

Wat Rosalie bijzonder maakt, is dat zij zowel tijdens het sporten als daarnaast ook bezig is met haar medemens. Zo verraste zij enige tijd geleden sportbuurtwerkers Petra en Denise met het feit dat zij van heel lang haar, ineens naar een korte coupe is gegaan. Rosalie heeft 50 cm van haar haar gedoneerd aan KiKa. Hiermee maakt KiKa pruiken voor kinderen die het nodig hebben.

Een bijzondere jongedame die het zeker verdiend heeft om de afsluitende wijksporter van de maand in 2012 te worden.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 januari 2013