Capelle sluit seizoen teleurstellend af

  • zaterdag 25 mei 2024
  • Hans Stofkooper

Capelle had aan een overwinning genoeg gehad om de periodetitel te bemachtigen, omdat Westlandia verloor. Helaas werd bij LRC met 2-0 verloren. Daarmee ging het seizoen als een nachtkaars uit.

De eerste helft had Capelle het beste van het spel en creëerde diverse kansen. In de 15e minuut werd de bal hoog in het strafschopgebied geschoten. Fanny Waandels toornde hoog boven iedereen uit, kopte de bal echter buiten bereik van keeper Levi ’t Lam tegen de binnenkant van de paal. In de 19e minuut schoot Steven Edwards hard op het doel, maar   de keeper van LRC tikte de bal over de lat. In de 26e minuut was het de beurt aan Joshua Kassels om uit te halen, maar weer redde Levi ’t Lam de situatie door de bal tot corner te verwerken. In de 35e minuut een vrije trap van Lars Bosscha, die door Fanny Waandels net naast gekopt werd. Even later de eerste kans voor LRC. Sil van Putten kon alleen op het doel afgaan, maar zijn inzet ging ver naast het doel. De laatste kans van de eerste helft was er voor Christiaan Dabaghian, maar ook zijn poging om te scoren werd in de kiem gesmoord. De rust brak dan ook met een 0-0 stand aan.

Hoe anders verliep de tweede helft. LRC startte veel agressiever en werd langzaam de bovenliggende ploeg. Er waren aanvankelijk nog kleine kansjes voor Christiaan Dabaghian en Fanny Waandels, maar na 60 minuten was het alleen nog LRC, dat ten aanval trok. In de 65e minuut kwam Capelle nog goed weg, toen een schot van Sil van Putten tegen de binnenkant van de paal belandde. Een minuut later de eerste redding van keeper Ard de Vries. In de 69e minuut was er weer een redding van de Capelle keeper nodig, toen Maikel van de Water in de linkerbenedenhoek leek te gaan scoren. LRC zette nog een tandje bij en dat had succes. In de 79e minuut brak op links invaller Remon van Soest door en liet met een schuiver Ard de Vries kansloos 1-0. Capelle moest vanaf dat moment nog twee keer scoren om alsnog de periodetitel te veroveren. Capelle kreeg definitief de genadeslag, toen Sil van Putten in de 88e minuut de bal keihard in de rechterkruising liet verdwijnen 2-0. Het had nog erger kunnen worden, maar Ard de Vries hield in de 90e minuut nog een schot van Fabian van Horssen uit zijn doel.

Het was een seizoen met ups en downs. De seizoenstart was slecht, maar zeker na de winterstop was er een opleving, waardoor Capelle op de tweede plaats belandde. Nederlagen tegen degradatiekandidaten gooiden roet in het eten, maar toch was er vandaag nog de mogelijkheid om de periodetitel te bemachtigen. Het werd uiteindelijk een desillusie.

Scheidsrechter Stefan van Westing gaf een gele kaart aan Axel van Kordelaar van LRC.

Capelle: Ard de Vries, Matthew Jones, Jelle Pollemans, Steven Edwards (76 Angelo Nascimento), Bram van Eijk, Merlind Lajci (46 Ryan Purvis), Lars Bosscha, Joshua Kassels (60 Dennis van der Heijden), Christiaan Dabaghian, Fanny Waandels, Jawad Bellahsan (46 Kyle Ebecilio).

LRC: Levi ’t Lam, Colin van Genderen, Mark den Hartogh, Coen Horb, Maikel van de Water, Axel van Kordelaar (60 Remon van Soest), Bart Barendregt (60 Fabian van Horssen), Wesley Swets, Sil van Putten, Stan Griffioen (23 Hans Odijk), Rick van Loo (83 Ruben van den Boomgaard). 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 25 mei 2024