Laudame Financials VCN DS 1 verliest koppositie degradatiepoule

  • dinsdag 11 mei 2021
  • Sjoerd de Graaff

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd voor VCN DS 1 op het programma. Om 13:30 mochten ze het opnemen tegen directe concurrent FAST DS 1. Het doel van het team van Ivo Munter is om de eerste plek in de degratadiepoule te behalen. Een doel waar ze met nog twee wedstrijden te gaan goed naar op weg waren. Toch benadrukte coach Ivo Munter deze week extra dat er niet te vroeg gejuicht mocht worden en dat het team nog flink aan de bak moest voor die eerste plek.

De wedstrijd had een bijzonder verloop. VCN kwam goed uit de startblokken en won de eerste set met 25-20. Hierna kwam FAST DS 1 goed terug en won set twee met ruime cijfers (13-25). VCN pakte hun spel goed hierna set drie met ruime cijfers binnen te halen (25-15). De winst lag in set vier binnen handbereik voor het team uit Capelle. Heel de set stonden ze voor, ookal volgde FAST hen op de voeten. Uiteindelijk werd op 23-24 het setpoint voor FAST afgemaakt met een ace. Van deze tegenslag leek het team niet op tijd bij te komen en ook set vijf ging verloren.

Hiermee zakt VCN van plek 1 naar plek 3 in de degradatiepoule en stijgt FAST van plek 2 naar plek 1. Volgende week staat er nog één laatste wedstrijd op het programma in het verre Ootmarsum. Een weekend waarin nog van alles kan gebeuren en de definitieve plekken in de degradatiepoule bepaald gaan worden!

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 mei 2021