Zwervers en Groeneweg in evenwicht in beker

  • dinsdag 8 september 2020
  • Philip van Es

Het bekerduel tussen CVV Zwervers en v.v. Groeneweg eindigde zondag in een 0-0 gelijkspel. Vooral de Zevenhuizenaren zijn blijer met het punt dan den Capellenaren. 

"Zo zie je maar dat je met voor elkaar strijden ver kunt komen", zegt een zichtbaar tevreden Groeneweg-trainer René van Beek. "We werkten voor elkaar, dan kunnen we het een hoop tegenstanders lastig maken."

Vleugels
Dat Zwervers moeite had door de Zevenhuizense verdediging te voetballen, beaamt trainer Ton van Bremen. Zijn oplossing om over de vleugels de ruimte te zoeken achter 'de muur van roodhemden' werd echter niet voldoende opgevolgd.

"We speelden de eerste helft veel over de vleugels. Daar kwamen op een aantal momenten veel kansen uit. Na de wissels gingen we teveel in een trechter voetballen. We hadden de trekker over moeten halen. Dat deden we niet."

Ik denk dat wij in de omschakeling de grootste kansen kregen (Groeneweg-trainer René van Beek)

Groeneweg deed dat op het einde bijna wel. Het compacte verdedigen leidde tot enkele counterkansen. Ik denk zelfs dat we in de omschakeling met Rick Sleeuwenhoek (schot in het zijnet vlak voor  het einde) en Robin Zuierveld (rollertje in de handen van de keeper) de grootste kansen hadden", blikt van Beek terug.

Groeneweg is door het gelijkspel en de 3-1 nederlaag van een week eerder tegen Spirit, uitgeschakeld voor de volgende ronde van het bekertoernooi.
 
Kwalificatie
Kwalificatie voor de volgende ronde heeft eersteklasser Zwervers volledig in eigen hand. Alleen een zege op Spirit is voldoende voor de knock-out fase. Van Bremen verwijt zijn ploeg na het gelijkspel niet dat er niet gewonnen is van de tweedeklasser. 

"Het enige dat ik ze kan verwijten is dat we de kansen niet hebben afgemaakt", is Van Bremen realistisch. "Dit is doodzonde. We moeten nu bij Spirit gaan proberen ons te kwalificeren voor de volgende ronde van de beker."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 8 september 2020