IJssel-nieuws

Buurtbemiddeling; "Melding zelden echte probleem"
zondag 13 oktober 2013
Buurtbemiddeling Capelle heeft de 100e melding van het jaar binnen. Niet eerder kreeg men zo veel meldingen in een jaar. Ook landelijk stijgt het aantal meldingen bij buurtbemiddelaars aldus het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Zaterdag 12 oktober 2013 sprak Rob Nieuwveld met buurtbemiddelaar Marcel Nanne in Puntsgewijs over de ervaringen in Capelle aan den IJssel. "De melding die binnenkomt is zelden het eigenlijke probleem" zegt Marcel Nanne. "Het is vaak het 'topje van de ijsberg'. Een geschiedenis met een oplopende irritatiegraad waarbij buren niet in staat zijn geweest om met elkaar daar een gesprek over te voeren".

Daar ligt volgens Marcel Nanne juist de kracht en toegevoerde waarde van de buurtbemiddelaar. De mensen komen vaak weer met elkaar in gesprek voor een langere termijn. In 76% van de gevallen lijdt de bemiddeling tot een oplossing en ander inzicht en dat ligt boven het landelijk gemiddelde (68%). "De inwoners van Capelle hebben goede cijfers" aldus Marcel Nanne zaterdag in Puntsgewijs bij Radio Capelle.