IJssel-nieuws

Puntsgewijs live bij Cvv Zwervers op de Couwenhoek
zaterdag 14 november 2015
Zaterdag 14 november 2015 komt Puntsgewijs van 10-12 uur rechtstreeks vanuit de kantine van voetbalvereniging Cvv Zwervers aan de Couwenhoekseweg op het schitterende sportpark Couwenhoek in Capelle aan den IJssel.

De onderwerpen:

- Voor de tweede keer stelt de gemeente een aanjaagbudget beschikbaar voor culturele initiatieven. De eerste keer kwamen er niet veel van die initiatieven. Is Capelle inspiratieloos? Gast wethouder Josien van Cappelle
- Bridgeclub Schollevaar timmert aan de weg, maar staat onvoldoende op de kaart. Hierop zal actief beleid gevoerd worden.”Dat was te lezen in de meest recente nieuwsbrief van de Bridgeclub van september 2015. Wat is er sindsdien gebeurd met die club met maar liefst 260 leden?
Gast Frans van der Hilst
- Met Kees de Jong praten we met regelmaat over de Capelse muziekscene. Vandaag onder andere over een band uit de regio die morgen in Blueskelder ‘t Klavier staat.
- De gemeenteraad stemde maandag voor verruiming van de koopzondagen. Daardoor mag nu in heel Capelle elke winkelier elke zondag zijn winkel openen vanaf 12 uur. Gast wethouder Eric Faassen
- Woensdag 9 december ontvangt wethouder Eric Faassen een delegatie van de directie Jeugd van het ministerie van VWS bij het CJG in Capelle. De delegatie komt met eigen ogen bekijken hoe Capelle de jeugdzorg heeft opgepakt sinds de decentralisatie van de Jeugdzorg en welke consequenties de hoge kortingen op de Jeugdzorg kunnen hebben.
- Winkelcentrum de Terp is door MKB Rotterdam Rijnmond genomineerd voor de titel Beste Winkelstraat 2015. Rob Nieuwveld sprak over ontwikkelingen in De Terp zoals het nieuwe logo en de koopzondagen met André Wildeboer hij is de schoenmaker in het winkelcentrum en voorzitter van de ondernemersvereniging
- De ondernemersvereniging ZZP Capelle zoekt samenwerking over de IJssel met de Krimpenenwaard. Intussen is het Ondernemershuis waar veel zzp’ers werken aan het uitbreiden. Gast vorzitter ZZP Capelle Alida Vreden.