IJssel-nieuws

De onderwerpen in IJssel-nieuws van 18 februari
donderdag 16 februari 2023
Dit zijn de gasten en onderwerpen van IJssel-nieuws voor zaterdag 4 februari 2023:

- Groepsleerkracht groep 7 Johan Hof van OBS West is onze eerste studiogast zaterdag om 10 uur over de School voor de Toekomst. Hij kreeg het al voor elkaar om klaslokalen van 55m2 te vergroten naar 100m2. OBS West heeft er nu 8. Johan stond op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in januari met plannen voor het binnen- buiten lokaal.
- Met Wethouder Sjoerd Geissler praten we over de hoeveelheid restafval die in 2022 opgehaald is. Cijfers tonen aan dat Capelle steeds minder restafval inzamelt. En over de bijeenkomsten in de Bibliotheek op 8 maart over "Hoe wil de Capellenaar nu, maar ook in de toekomst wonen".
- De Cultuuragenda en het laatste nieuws
- Een week geleden was het de Europese Dag van Alarmnummer 112. Met Barry Perfors van EHBO Vereniging Capelle praten we over het ontstaan ervan, wanneer je wel of niet 112 kan of moet bellen en hoe belangrijk het kan zijn voor hulpverlening.
- Met John Brasser, burgerraadslid van de Capelse VVD praten we over het meldpunt dat de VVD heeft geopend heeft. Het is er voor signalen van Capellenaren over minder licht op Capelse wegen of paden door de aanwezigheid van LED-verlichting.

Dit en meer zaterdag van 10-12 uur met Teun, Eva en Rob vanuit de studio aan de Essebaan 55.