IJssel-nieuws

De onderwerpen in IJssel-nieuws 28 januari
vrijdag 27 januari 2023
Dit zijn de gasten en onderwerpen van IJssel-nieuws voor zaterdag 28 januari 2023:

Studiogasten raadsleden Peter Eilander ChristenUnie en Gerrit Spruit Leefbaar Capelle over invoeren van 30km max snelheid op gevaarlijke plekken in woongebieden om ongelukken te voorkomen is niet genoeg. Je moet meer doen op die plekken en, gaat Capelle 30 km invoeren als maximumsnelheid in de hele gemeente behalve op doorgaande wegen?

70 jaar geleden vond de watersnoodramp plaats. Onze verslaggever Max Theodoridis was in de 65 jaar oude stormvloedkering bij de Algerabrug en bij het monument langs de Groenedijk bij Nieuwerkerk dat herinnert aan het nog maar net op tijd stoppen van het water in 1953.

Byewaste is een ophaalservice die aan huis de afgedankte spullen van Capelse bewoners ophaalt. Ze doen dat sinds mei 2021. Wat haalden zij sindsdien het meeste op en wat gebeurt daarmee?

Toon van der Klugt is Dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard dat dit jaar 750 jaar bestaat. Hij komt praten over de veiligheid van de dijken bij Capelle en het werk van de gemalen. En richting waterschapsverkiezingen, wat doet zon waterschap of Hoogheemraadschap nu eigenlijk en wat ziet de Capellenaar daarvan.

Marja Smit over een mooi klassiek concert op zondagmiddag in het Isala Theater.

Dolores Jenkins werkt in de Wijkwinkel in de Hoeken. Zij heeft een voorbeeldige achtergrond met mensen helpen en vertelt daarover. Ook vertelt Dolores over de wijkwinkel, wat zij daar doet en wat bewoners kunnen verwachten in die wijkwinkel.