IJssel-nieuws

Zaterdag 29 augustus 2020 in IJssel-nieuws
zaterdag 29 augustus 2020
Vandaag in IJssel-nieuws o.a. de volgende gasten en onderwerpen:

- Jolanda Opschoor eigenaar van Brownies&downieS in Capelle dat gisteren het 2 jarig bestaan vierde.
- Mariëlle Post van de Bibliotheek aan den IJssel die vertelt over de gratis trainingen van de Inloopschool
- het Weerbericht met weerman Leen de Koning
- Ronald Brouwers woordvoerder gemeente Capelle over de vertraging bij de sloop van twee schoolgebouwen en een gymzaal omdat asbest is aangetroffen in die gebouwen

In het tweede uur praten we met raadsleden onder andere over de brief van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden aan de Tweede Kamer d.d. 20 augustus 2020 over consultatie tijdelijke wet maatregelen covid-19 met de vraag: Voelt u zich gepasseerd bij de aanpak van covid-19, aangezien in de huidige situatie de burgemeester over het algemeen mededelingen doet en verantwoording aflegt aan de raad over genomen besluiten binnen de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. En, vinden de raadsleden dat informatie over besmettingen en sterfgevallen in Capelle de gemeenteraad adequaat bereikt, is er voldoende voorlichting naar bewoners en functioneert de GGD voldoende.
Rob Nieuwveld praat met raadslid en fractievoorzitter Willem Vlot van de SP, burgerraadslid Vidar Stevens van het CDA, Pieter Holkamp fractievoorzitter van D66 en Peter Eilander, fractievoorzitter van de ChristenUnie.