Autodelen in Capelle aan den IJssel

  • dinsdag 5 september 2023
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Autodelen is een groeiende trend in Nederland. Steeds meer mensen zien in dat het bezitten van een eigen auto niet altijd nodig is. In veel gevallen is het goedkoper en duurzamer om een auto te delen, bijvoorbeeld met je buurtgenoten. Ook in Capelle aan den IJssel worden er steeds meer deelauto’s aangeboden. Ben jij ook benieuwd of autodelen iets voor jou is? In het volgende artikel zetten we alle voordelen hiervan op een rij!

Voordelen van autodelen
Niet een auto bezitten, maar er af en toe eentje huren van iemand die het op dat moment niet nodig heeft. Het klinkt misschien een beetje gek of onbekend, maar het concept wordt steeds populairder in heel Nederland. En dat is niet voor niks! Het heeft namelijk veel voordelen:

Voordeel 1.
Autodelen biedt een duurzame manier van reizen. Door een auto te delen, zijn er minder auto's op de weg. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot en minder verkeersdrukte. 

Voordeel 2.
Zelf een auto bezitten is erg prijzig. Autodelen is in vele gevallen een stuk betaalbaarder. Je betaalt namelijk alleen voor de tijd dat je de auto gebruikt. Dit is vaak ook goedkoper dan het huren van een auto bij een traditioneel autoverhuurbedrijf. 

Voordeel 3.
Door autodelen reis je flexibel. Je kunt een auto huren wanneer je hem nodig hebt, zonder dat je hem hoeft te leasen of te kopen. Zo staat er niet onnodig een auto stil voor de deur.

Daarbij blijkt uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam dat autodelen ook zorgt voor minder parkeerproblemen en meer sociale interactie. Een win-win situatie dus!

Deelauto’s in Capelle aan den IJssel

Als je woont in Capelle aan den IJssel en je overweegt om een auto te delen, kan je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op SnappCar. Het is een eenvoudig en flexibel platform waarop je gemakkelijk een auto kunt huren in jouw omgeving. Te weinig aanbod in jouw buurt? Probeer een auto te huren in Rotterdam, waar een groot aantal deelauto’s wordt aangeboden.

Tips voor autodelen
Als je wilt beginnen met autodelen, zijn er een paar stappen die je doorloopt:

1. Allereerst meldt je je aan bij een autodeelplatform, zoals SnappCar;

2. Daarna maak je een profiel aan en upload je een foto van je rijbewijs;

3. Zodra je bent aangemeld, kun je een auto zoeken in jouw omgeving. Je kunt filteren op bijvoorbeeld het merk, type, de prijs en beschikbaarheid. Als je een auto hebt gevonden die je leuk vindt, kun je deze reserveren. Heb je een busje nodig, bijvoorbeeld voor een verhuizing? Huur een busje in Rotterdam of in Capelle aan den IJssel;

4. Bij het ophalen van de auto moet je controleren of de auto in goede staat is. Als er schade is, moet je dit melden aan de verhuurder via de app. Tijdens het gebruik van de auto moet je je aan de regels van het autodeelplatform houden. Deze regels zijn meestal te vinden op de website van het platform;

5. Als je klaar bent met de auto, moet je deze schoon en (in veel gevallen) met een volle tank terugbrengen.

Autodelen is een geweldige manier om te reizen. Het is duurzaam, betaalbaar én flexibel. Woon je in Capelle aan den IJssel? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor autodelen in jouw omgeving.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Capelle.tv.