Ondernemend nieuws uit Capelle aan den IJssel (ingezonden)

Hier kunt u onder voorwaarden uw bericht laten plaatsen. Meer info? info@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 14 mei 2021

Wat muziek en buitenlucht met elkaar gemeen hebben

Afgelopen jaren is de luistertijd naar muziek toegenomen. Tot zover niets nieuws. Ook het aantal personen dat elke dag een wandeling in de buitenlucht maakt, is toegenomen. Vooral sinds de coronatijd en de enorme populariteit door ‘het ommetje’. Maar wist je dat muziek en buitenlucht nog meer overeenkomsten hebben? 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 6 april 2021

Energierekening Capellenaren met 60 euro omlaag

Goed nieuws: we zijn dit jaar waarschijnlijk minder geld aan energie kwijt dan in 2020. Dat blijkt uit de cijfers van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het onderzoeksbureau zal de energierekening bij een gemiddeld verbruik zo'n 60 euro lager uitvallen. De lagere energieprijzen zijn de belangrijkste oorzaak van deze daling.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 29 maart 2021

Vuurwerkschade aan auto en huis: verzekerd of niet?

Tijdens de jaarwisseling van 2020 naar 2021 was er beduidend minder vuurwerk te zien dan bij eerdere jaarwisselingen. Veel vuurwerk was namelijk verboden en dat was duidelijk zichtbaar. Al was duidelijk niet iedereen van dit verbod en werd er nog vuurwerk afgestoken. Ook was er nog een levendige handel in illegaal vuurwerk. Ongeacht of vuurwerk is toegestaan of niet; jaarlijks veroorzaakt het schade aan onder meer woningen en auto’s. Daders zijn vaak lastig op te sporen wat de vraag opwerpt wat de verzekering precies vergoedt.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 29 maart 2021

Dit moet jij weten over de BMI!

Wat jij van je eigen lichaamsgewicht en dat van andere mensen vindt is over het algemeen nogal subjectief. Alsnog zou het best kunnen dat iemand te zwaar is. Hiervoor wordt de BMI gebruikt, wat staat voor de Body Mass Index. Dit is een eenvoudige rekenmodule wat een objectief beeld geeft van een gezond gewicht. Ook wordt het ingezet om te onderzoeken of iemand overgewicht heeft. Je BMI berekenen zal gedaan worden met behulp van je lengte en gewicht. Hoe het precies werkt zal uitgelegd worden in dit artikel.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Tassen kopen

Je kunt tassen kopen op allerlei verschillende manieren. Je kunt dit in verschillende fysieke winkels zoals een tassenwinkel doen, en je kunt dit online doen. Ook zijn er allerlei websites en winkels te vinden waar je tweedehands tassen kunt gebruiken. Ondanks dat deze tassen tweedehands zijn, zijn deze soms niet van nieuw te onderscheiden. Maar wanneer je een nieuwe tas wilt kopen, kun je dit zowel online als in een fysieke winkel doen. Tassen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren en daarnaast kunnen tassen ook gemaakt zijn van verschillende materiaalsoorten.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Koop een Cowboysbag

Ben jij op zoek naar een echte lederen tas van een stevige, hoogwaardige kwaliteit? Koop dan een Cowboysbag. Dit is namelijk een tassenmerk wat bekend staat om de stevige schouder- en handtassen. Een Cowboysbag is meer dan alleen een tas. Dit omdat dit merk allerlei verschillende tassen ontwerpt en produceert. Zo kun je niet alleen een handtas of een schoudertas van dit merk kopen, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere luiertas? Zo’n tas is voorzien van allerlei handige vakken zodat je hier gemakkelijk schone luiers en billendoekjes in kunt stoppen. Daarnaast houd je nog genoeg ruimte over in deze tas zodat je ook nog een verschoningsmatje mee kunt nemen.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Eigen bedrijf aan huis of toch een kantoor huren?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een eigen bedrijf op te richten. Dit kun je groots aanpakken met direct forse investeringen en veel versterkingen, maar het kan ook een stuk kleiner. Je kunt immers tevens gewoon als ZZP’er aan de slag gaan. Als jij dit van plan bent dan kun je ervoor kiezen om je werk vanuit je eigen huis te doen, wat op het moment veel Nederlanders doen vanwege het coronavirus. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een kantoor te kopen. Een kantoorruimte huren in Capelle aan den IJssel kan daarnaast ook. De keuze is dus eigenlijk reuze, maar wat is nou beter? Een eigen bedrijf aan huis of het kopen of huren van een kantoor? In dit artikel kun je daar meer over lezen.