Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 januari 2021

Deelname aan Tevredenheidsonderzoek 2020 Zonnepark Zuidplas

Sinda afgelopen maandag 18 januari kunnen omwonenden van het Zonnepark Zuidplas aan de Bredeweg in Zevenhuizen weer meedoen aan het Tevredenheidsonderzoek 2020. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd in de postcodegebieden rondom het zonnepark. Het doel van het tevredenheidsonderzoek is om een beter beeld te krijgen van de effecten van dit zonnepark op de omwonenden, de buurt, en de bredere omgeving.  

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 januari 2021

Rotterdamse podia bieden meer ruimte voor jazztalent

Rotterdam is van oudsher een veelzijdige jazzstad. De stad biedt een uitgebreid netwerk van podia, programma's, festivals en ondersteunende organisaties voor bekende en nieuwe artiesten. LantarenVenster, de Doelen en BIRD geven daar in de komende jaren een extra impuls aan met een nieuwe samenwerking. De drie podia slaan de handen ineen om talentvolle jazzmusici meer te ondersteunen en een podium te bieden. LantarenVenster, de Doelen en BIRD bieden meer ruimte voor een programma dat zich met name richt op de ontwikkeling van (jonge) jazzmusici uit Rotterdam maar ook van elders. Nieuwe en avontuurlijke makers hebben een broedplaats nodig; podia om hun muziek te delen met het publiek en zich verder te ontwikkelen

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 januari 2021

Heldendaad in Moordrecht gehonoreerd met onderscheiding

Henno Kleiman en Jerry Nagelhout zijn donderdag 21 januari door burgemeester Han Weber officieel onderscheiden met een loffelijk getuigschrift en bijbehorende bronzen medaille van Stichting Carnegie Heldenfonds. Reden voor de onderscheiding is hun reddingsactie, exact een jaar geleden. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 21 januari 2021

Ambassadeurs Zuidplas Aardgasvrij de straat op

In de gemeente Zuidplas gaan binnenkort de Ambassadeurs Aardgasvrij de straat op. Een comfortabel huis is een goed geïsoleerd huis dat niet tochtig of vochtig is. Maar hoe weet je nu of jouw huis goed geïsoleerd is? In december volgden een aantal ambassadeurs van Zuidplas Aardgasvrij de cursus Warmtefoto’s maken met een Infrarood camera. Deze maand zijn zij op straat te vinden om vast te oefenen. Gedurende de maanden februari en maart scannen ze de huizen van de mensen die graag willen weten of hun huis al dan niet ‘energie lekt'.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 19 januari 2021

Gemeente Zuidplas en Thunnissen onderzoeken transformatie lintzonegebied Zevenhuizen-Zuid

Op 12 januari 2021 is het college van B&W van Gemeente Zuidplas akkoord gegaan met inhoud van de anterieure overeenkomst met bouwontwikkelaar Thunnissen. Met dit voorlopig akkoord wordt de bouw van 17 flexibele woningen nader onderzocht. Het initiatief kan nu nader worden onderzocht en uitgewerkt. Van deze woningen heeft een aantal een levensloopbestendig karakter én is flexibel indeelbaar. Deze woningen worden zo mogelijk gebouwd in de hoek van de Knibbelweg en Noordelijke Dwarsweg, in het plangebied Zevenhuizen-Zuid.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 14 januari 2021

De Ukelele zorgt voor verbinding bij De Gitaaracademie

Ook De Gitaaracademie moest online verder. Als gevolg hiervan heeft oprichtster Nathasja van Rosse een set interactieve lessen, lezingen en meer via online Zoom-Sessies opgezet met haar team. Zo kunnen we elkaar muzikaal blijven ontmoeten op een positieve manier en verbonden blijven. Iedereen kan meedoen met de 'Introductie Workshop Ukelele' op 26 januari om 20.30 uur onder het motto; we gaan samen in de snaren. 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 12 januari 2021

Sneller hulp in gemeente Zuidplas bij beginnende schulden

De gemeente Zuidplas gaat haar inwoners sneller hulp bieden bij beginnende schulden. Het duurt momenteel vaak jaren voordat mensen met schulden de stap naar hulp durven te zetten. Een eerste betalingsachterstand kan daardoor snel groeien naar een forse schuld. Door vroeg hulp aan te bieden kunnen de gemeente en de inwoner samen zorgen dat dit niet gebeurt. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 11 januari 2021

Rotterdamse popmuzikanten in 2020 opnieuw succesvol met crowdfunding!

Het gaat al jaren goed met het cultureel ondernemerschap in de Rotterdamse popmuziek. Ook in 2020 zijn de Rotterdamse popmuzikanten weer succesvol geweest als cultureel ondernemer. Er is met crowdfundingscampagnes een bedrag van € 56.784 binnengehaald! Alle projecten hebben het streefbedrag ruimschoots gehaald en het project gerealiseerd.