Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zondag 9 juni 2024

Haagse band Di-rect sluit 5e editie Lansingerland Live af.

Zaterdag 8 juni bezocht de presentator van het programma Zwaardvis, Willem de Waard, voor Radio Capelle de 2e dag van het festival Lansingerland Live In het Annie M.G. Schmidtpark in Bergschenhoek (gemeente Lansingerland). Een week eerder sprak hij voor het programma Zwaardvis met de organisatie over wat er allemaal bij komt kijken om een dergelijk 2-daags evenement van de grond te krijgen. De voorbereiding van zo'n evenement neemt uiteraard vele malen meer tijd in beslag dan het uiteindelijke festival.   

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 8 juni 2024

Rotterdam Bluegrass Festival 28- t/m 30 juni

Eind juni kunnen we weer naar het Noordplein in Rotterdam trekken om te genieten van heel veel goede muziek. Dan namelijk staat het jaarlijkse Rotterdamse Bluegrass Festival weer op de agenda. Het driedaagse evenement vindt plaats van vrijdag 28- t/m zondag 30 juni. Alle dagen start het programma om 12.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 5 juni 2024

Brabantse rockband PYRO in Zwaardvis 8 juni

Zaterdag 8 juni is tijdens de wekelijkse Zwaardviseditie bij Radio Capelle een interview met de Brabantse rockband PYRO te horen. Daarmee gaat het kwartet op herhaling want november 2020 waren ze ook al eens te horen tijdens een uitzending.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 25 mei 2024

Westlandse band Harvest Road in Zwaardvis 1 juni

Het programma Zwaardvis staat zaterdag 1 juni in het teken van een groot aantal Festivals in onze omgeving. Eén daarvan is Schippop in Schipluiden waar o.a. de uit het Westland afkomstige band Harvest Road op de affiche staat. Hoe zij daar opgekomen zijn gaan ze vertellen tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis.  De band liet voor het eerst van zich horen tijdens de Popprijs Westland. Dat is inmiddels al weer zo'n 10 jaar geleden. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 23 mei 2024

Vooruitblik Festivals Lansingerland Live, Wantijpop en Schippop in Zwaardvis 1 Juni

Het programma Zwaardvis van Radio Capelle volgt, zoals iedereen inmiddels wel weet, gedurende de zomer zo'n beetje alle festivals die in onze omgeving op de festivalkalender zijn. Zo staat de uitzending van zaterdag 1 juni bijvoorbeeld in het teken van Lansingerland Live, Wantijpop en Schippop. We laten zoals gebruikelijk de organisaties van deze festivals aan het woord en soms worden zelfs tickets weggegeven. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 22 mei 2024

Haags indierock kwartet The Bohemes in Zwaardvis 25 mei

Zaterdag 25 mei is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis bij Radio Capelle o.a. een interview te horen met de Haagse band The Bohemes. Het rockkwartet uit de residentie heeft inmiddels een lange geschiedenis want ze betaan al sinds 2006. In al die jaren zijn overigens al vaker te horen geweest tijdens het programma Zwaardvis. Men omschrijft de muziekstijl van de band als poëtische garagerock en vergelijkbaar met Britse bands als The Libertines, Arctic Monkeys en The Jam. De bandnaam komt voort uit het gedicht Ma Bohème van Arthur Rimbaud.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 28 april 2024

Zandvoortse singer-songwriter Wendy Moore in Zwaardvis 11 mei

Zaterdag 11 mei is de uit Zandvoort afkomstige zangeres Wendy Moore te horen tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis. Wendy draait al enige tijd mee in het clubcircuit en staat bekend om haar krachtige, authentieke stem. Zij is geboren op 26 november 1998 in Haarlem. Haar passie voor kunst manifesteerde zich al vroeg in haar leven. Opmerkelijk genoeg begon Wendy op 6-jarige leeftijd aan een sportieve carrière in het dressuur paardrijden. Ze klom snel door de gelederen en verdiende een plek in het Nederlandse talententeam. Het lot had echter een ander pad voor haar in petto.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 26 april 2024

Songwriter Marzio Scholten met nieuw project Prize Collect in Zwaardvis 4 Mei

Zaterdag 4 mei is tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle songwriter en gitarist Marzio Scholten te horen. Dat is overigens niet voor het eerst. De 41-jarige in Spanje geboren muzikant was al eens eerder te horen met zijn vorige project Opera Alaska waarmee hij in coronatijd het album 'The Stream' uitbracht. Daarvan maakte ook Moss frontman Marien Dorleijn deel uit. 
    
Nu is er zijn nieuwste initiatief 'Prize Collect' waarmee hij onlangs het gelijknamige album uitbracht. Met Prize Collect maakt Scholten frisse jangle-pop met catchy gitaarhooks, stuwende drums en luchtige zang. Vergelijkingen met Real Estate en Mac DeMarco worden al gemaakt maar Prize Collect is toch vooral heel erg eigen.