Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 8 december 2023

Rotterdamse band Library Card in Zwaardvis 9 december

Bij een Library Card denkt menigeen in eerste instantie aan een bibliotheek lidmaatschap om bijvoorbeeld boeken te lenen. Daar is in dit geval echter geen sprake van. We hebben het hier namelijk over een Rotterdams kwartet muzikanten die we tijdens de uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle op zaterdag 9 december aan het woord laten naar aanleiding van o.a. hun nominaties voor de Rotterdam Music Awards. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 7 december 2023

Rockband Paceshifters in Zwaardvis ter gelegenheid van 15-jarig jubileum

Binnenkort viert de rockband Paceshifters zijn 15-jarig jubileum met een jubileum optreden in de Amsterdamse Paradiso (29 december). Voor het zover is willen wij bij Radio Capelle graag weten hoe die 15 jaaar zijn verlopen en hoe de toekomst eruit ziet. Daarom zijn ze op zaterdag 16 december te horen tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 26 november 2023

Hink Festival Zondag 3 december

Het jaar 2023 gaat de slotmaand in. Een maand waarin, afgezien van een aantal kerstevenementen, traditioneel niet zoveel festivals meer plaatsvinden. Een uitzondering is daarop is zondag 3 december als HINK op de agenda staat. Het is een jaarlijks terugkerend minifestival in het Paard in Den Haag dat je verrast of juist met beide benen op de grond zet. Verwacht stomende optredens van verschillende bands binnen de post-punk, psychedelica en garage.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 19 november 2023

Friese band Newland komt met 8e album

Sommige artiesten mag je tot de vaste gasten rekenen in het programma Zwaardvis van Radio Capelle. Alex Nieuwland uit Harlingen is er daar zeker één van. Op 1 december brengt hij zijn 8e album 'Trust-Hope-Love' uit. Een dag later is hij ook voor de 8e maal te horen in het programma. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 16 november 2023

Singer-songwriter Cornelius Leonardus in Zwaardvis 25 november

Zaterdag 25 november is singer-songwriter Cornelius Leonardus te horen tijdens de wekelijkse editie van het programma Zwaardvis bij Radio Capelle.  Cornelius Leonardus is de artiestennaam van de in het Limburgse Roggel geboren en tegenwoordig in Rotterdam woonachtige Cas Ronckers, die naast singer-songwriter multi-instrumentalist genoemd mag worden. Hij was ooit als 15-jarige het jongste 3FM-serious Talent en werd bekend door zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Dat is inmiddels 10 jaar geleden. Tevens was hij  finalist in het SBS6-programma The Talent Scouts waarin hij hoge ogen gooide. Ondertussen stond hij al op verschillende grote Nederlandse podia en deelde hij het podium met o.a. Marco Borsato, Kensington en Di-Rect.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 10 november 2023

Amsterdams trio The Hengles presenteert debuutalbum

Zaterdag 25 november is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis de Amsterdamse band The Hengles telefonisch te gast. De afgelopen jaren was de band al met enige reglmaat te horen tijdens een uitzending van Zwaardvis. De leden van het poptrio uit de hoofdstad hebben individueel een schat aan muzikale ervaring. Samen delen deze ‘Masters of Hengle’ namelijk een rijke geschiedenis aan het maken van Nederlandse popmuziek in bands als Treble Spankers, Supersub en Alison Gross, om er maar een paar te noemen.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 10 november 2023

Poprondedeelnemer Historian in Zwaardvis 18 november

Het jaarlijkse rondreizende evenement de Popronde nadert zijn einde maar voor het zover is gaan we nog een aantal deelnemende acts horen tijdens de uitzendingen van Zwaardvis bij Radio Capelle. Op zaterdag 18 november is dat het uit Groningen afkomstige collectief Historian.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 6 november 2023

Volendamse zanger Blanko brengt 2e album More Music By Blanko uit

Het komt zelden voor dat een artiest in ruim één jaar tijd 4x te gast is tijdens een uitzending van Zwaardvis. Die eer is echter weggelegd voor de de Volendamse singer-songwriter Jan de Witte die onder de naam BLANKO uiterst succesvol is. Zaterdag 11 november is hij wederom te horen.   

GEPUBLICEERD OP:
zondag 5 november 2023

Inschrijving muziekcompetitie Grote Prijs van Nederland gestart

De jaarlijkse lucratieve muziekcompetitie de Grote Prijs van Nederland gaat weer van start. Dit keer gaat dat gepaard met baanbrekende samenwerkingen voor opkomende artiesten. De competitie wordt algemeen beschouwd als een springplank voor muzikaal talent. De inschrijving voor de 36ste editie is 1 november van start gegaan.