Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 april 2023

Lansingerland Live vrijdag 09- & zaterdag 10 juni

Vrijdag 09- en Zaterdag 10 juni vindt de 4e editie van Lansingerland Live plaats in één van onze buurgemeentes. Het is een nog  betrekkelijk jong festival dat sinds 2018 jaarlijks plaatsvindt in het Annie M.G. Schmidtpark in de fusiegemeente Lansingerland (Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs). Het is een echt familiefestival omdat de line-up voor iedereen wat te bieden heeft.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 april 2023

Wantijpop heeft programmering rond

Het jaarlijkse Dordtse Wantijpop heeft zijn programmering rond en vindt plaats op zaterdag 10 juni in het Wantijpark. Dit jaar staan Antoon, Waylon, Froukje, Jaap Reesema, The Vices, Personal Trainer en Peperzout op het Ames hoofdpodium van het gratis festival dat al sinds 1995 wordt georganiseerd in het Wantijpark. Het Haagse trio Prins S. en De Geit is de headliner van het Popcentrale podium. Het volledige programma van het Popcentrale podium op Wantijpop bevat daarnaast ook MINKO, ONHEIL, Mensenkinderen, Rz, BUNKER, Trix & LUUK en Off the Floor. Met een breed scala aan stijlen, van pop tot rock, van hiphop tot black metal, is er voor iedereen wat te ontdekken.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 april 2023

Programmering Schippop bekendgemaakt

Soms vraag jezelf af; bestaat het nog, een gratis festival? Het antwoord daarop is ja! Er zijn ook na de moeilijke coronajaren nog steeds gratis festivals. Schippop in Schipluiden bij Delft is zo'n festival. Het is een laagdrempelig, gratis festival dat door veel mensen wordt bezocht, van ouders met kinderen uit de omgeving tot muziekliefhebbers uit heel Nederland. Voor een gratis festival zijn subsidies, sponsors en 'vrienden van' essentieel. Schippop heeft dat allemaal waardoor er ook dit jaar op zaterdag 10 juni een editie op de festivalkalender prijkt.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 april 2023

Programma 30e editie Westerpop compleet

Het programma van het jubilerende Westerpop in Delft is bekend! Het gratis toegankelijke popfestival wat plaats vindt op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli komt met een jubileumwaardig programma. Ondanks de zorgen over de enorm gestegen kosten door inflatie kan ook de 30e editie nog steeds gratis toegankelijk plaatsvinden. Westerpop werd vorig jaar door zon 15.000 bezoekers bezocht. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 28 april 2023

Spasmodique en Stranger In Paradise in Zwaardvis 6 mei

Tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis zijn op zaterdag 6 mei twee bands te horen die qua ervaring mijlen uiteen liggen. Het Rotterdamse gezelschap Spasmodique heeft 40 jaar ervaring terwijl de nieuwe Alkmaarse band Stranger In Paradise debuteert.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 18 april 2023

singer-songwriter Oliver Pesch in Zwaardvis 29 april

Afgelopen najaar was hij al eens te gast tijdens een uitzending van Zwaardvis omdat hij opviel tijdens de jaarlijkse Popronde. Toen voorspelde wij hem al een grote toekomst. Inmiddels is de eerste grote stap in die richting het uitgebrachte debuutalbum 'Kid With The Dice' die hij 25 maart j.l. in premiére liet gaan met een optreden in de V11 in thuisstad Rotterdam.    

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 14 april 2023

Singer-songwriters Daniel Nolet en Marlon Pichel in Zwaardvis 22 april

Zaterdag 22 april zijn twee bekende singer-songwriters van het programma Zwaardvis wederom te horen in de wekelijkse editie van het alternatieve muziek- en informatieprogramma van Radio Capelle. Ondanks dat ze beide nieuw werk hebben uitgebracht staan ze nergens geprogrammeerd op Record Store Day die dag.    

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 7 april 2023

Finalisten Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam bekend

De finalisten van de jaarlijkse muziekwedstrijd de Sena Perormers Grote Prijs van Rotterdam 2023 zijn bekendgemaakt. Na een aantal intensieve feedbackdagen met de jury op het Popunie kantoor is de uitslag van alle vier de categorieën bekend! Er zijn 20 acts die door zijn naar de finales in september.