Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zondag 9 oktober 2022

Rotterdams electro-rock duo Transtec in Zwaardvis 15 oktober

Zaterdag 15 oktober is een bijzonder Rotterdams gelegenheidsproject te horen tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis. Het gaat om het electrorock duo Transtec. Dit project ontstond eind 2007 en begon in 2013 met het spelen van live sets. Een jaar later brachten ze hun titelloze debuutalbum uit op het onvolprezen lokale kwaliteitslabel Laterax Recordings.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 30 september 2022

Rotterdams Festival Left Of The Dial 20- t/m 22 Oktober

Left of the Dial is een jaarlijks Rotterdams Festival en vindt dit jaar plaats op 20-, 21- en 22 Oktober. Het evenement kenmerkt zich door nieuwe opkomende nationale en internationale bands en artiesten in het alternatieve circuit. Daarvoor zijn weer een aantal mooie locaties in Rotterdam geselecteerd. Het alternatieve muziek- en infoprogramma Zwaardvis van Radio Capelle heeft tijdens haar wekelijkse uitzendingen volop aandacht voor het Festival. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 29 september 2022

Goudse band The Tambles in Zwaardvis en CAPSLOC 8 oktober

Zaterdag 8 oktober is de Goudse band The Tambles op twee fronten actief in Capelle a/d IJsel. 's-middags kunnen we de band horen in het wekelijkse alternatieve muziek- & informatieprogramma Zwaardvis en 's-avonds zijn te zien in het Capelse pop- & cultuurpodium CAPSLOC. De avond voorafgaand zijn ze overigens ook te zien in Rotterdamse V11. 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 27 september 2022

Aandacht voor Goudse Popronde tijdens Zwaardvis 1 oktober

Zaterdag 1 oktober kijken we tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis bij Radio Capelle vooruit naar de editie van de Popronde in Gouda die een dag later op de agenda staat. De stad Gouda is sinds 2016 onderdeel van het evenement. Toevalligerwijs vond die editie op exact de dezelfde datum plaats als dit jaar.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 22 september 2022

Brabantse band The Mark in Zwaardvis 1 oktober

Vorig jaar maart was hij ook al eens te gast in een uitzending van Zwaardvis en op zaterdag 1 oktober gaat hij op herhaling.  Na de lovende kritieken uit de VS op de EP 'Floating Downstream', besloot de Tilburgse songwriter Mark Schraven van de band The Mark om het opnieuw groots aan te pakken met de nieuwe single 'Wondrous'.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 19 september 2022

Alle winnaars Grote Prijs van Rotterdam bekend

De afgelopen twee weken heeft de muziekcompetitie de Grote Prijs van Rotterdam weer plaatsgevonden in de Maasstad. Deze jaarlijkse competitie voor nieuw opkomend talent levert altijd weer verrassende winnaars op. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 15 september 2022

Streep door Vlootschouw vanwege slechte weersvoorspellingen

De Vlootschouw in Nieuwerkerk aan den IJssel is afgelast. Het bestuur van stichting Evenement heeft dat vandaag besloten. Vanwege slechte weersvoorspellingen met wind en eventueel onweer zou het door laten gaan van het evenement onverantwoord zijn.