Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 8 oktober 2021

Rotterdamse Popweek start 29 oktober

Binnenkort vindt de jaarlijkse Rotterdamse Popweek weer plaats. De enige week die 10 dagen duurt. De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. Na een vanwege corona ingekorte en deels digitale editie in 2020, laten we dit jaar de muziekscene weer schitteren in een tiendaagse Rotterdamse Popweek! Dit jaar vindt de enige week die tien dagen duurt plaats van vrijdag 29 oktober t/m zondag 7 november.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 8 oktober 2021

Rotterdams Festival Left Of The Dial 14- tot en met 16 oktober

Left of the Dial is een jaarlijks Rotterdams Festival en vindt plaats op 14, 15 en 16 oktober. Het evenement kenmerkt zich door nieuwe opkomende nationale en internationale bands en artiesten in het alternatieve circuit. Daarvoor zijn weer een aantal mooie locaties in Rotterdam geselecteerd. Left Of The Dial duurt dit jaar zelfs een dag langer dan andere jaren. Door de uitbreiding van een dag zijn er nog meer acts aanwezig in de Maasstad. Het alternatieve muziek- en infoprogramma Zwaardvis van Radio Capelle heeft tijdens de uitzendingen van zaterdag 09- en zaterdag 16 oktober volop aandacht voor het festival d.m.v. interviews. Op 09 oktober is o.a. een vooruitblik te horen met de organisatie.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 7 oktober 2021

Maatschappelijke onderwerpen besproken aan de keukentafel

Wist je dat de Gemeente Capelle aan den IJssel een eigen podcast kanaal heeft? Sinds mei dit jaar is er gestart met een serie, waarin maatschappelijke onderwerpen vanuit de gemeente worden besproken aan de keukentafel. En dat is ook meteen de naam van de podcast. Gerard Deurwater besprak eerder met burgemeester Oskam en Henry Marotel wat vrijheid en veiligheid in de gemeente betekend. En nu is er een tweede  aflevering opgenomen, omgaan met geld.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 4 oktober 2021

Landelijke wapeninleveractie ook in Capelle

De gemeente Capelle aan den IJssel neemt tijdens de Week van de Veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van wapens. Jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd wapens die ze in hun bezit hebben anoniem en zonder strafvervolging in te leveren. De Week van de Veiligheid vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 17 oktober. Met de inleveractie wil Capelle het aantal incidenten waarbij wapens een rol spelen in perken. Capelle kende de afgelopen maanden enkele steekincidenten met jongeren.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 3 oktober 2021

Capelle bezuinigt niet, geen lastenverzwaring voor de Capellenaar

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle heeft vrijdag 1 oktober de begroting voor 2022 aangeboden aan de gemeenteraad. Wethouder Nico van Veen: "Ondanks alle uitdagingen door de coronapandemie kunnen we de gemeenteraad een solide, evenwichtige en sluitende begroting ter besluit voorleggen. Géén lastenverzwaring voor de Capellenaar, géén bezuinigingen; wél investeringen in de stad en haar bewoners!"

GEPUBLICEERD OP:
zondag 3 oktober 2021

Meeste toegangswegen Schollevaar afgesloten dinsdag en woensdag

Inwoners van de wijk Schollevaar moeten er aankomende week rekening mee houden dat de Burgemeester van Beresteijnlaan twee nachten wordt afgesloten. De gemeente gaat het asfalt vervangen ter hoogte van de Schollevaartseweg, waarvoor de aannemer de gehele weg moet afsluiten. Het onderhoud zal in het teken staan van geluid reducerende maatregelen en voorbereidingen treffen op de aankomende winterperiode. De Burgemeester van Beresteijnlaan is dicht in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdag op donderdag tussen 21.00 en 06.00 uur.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 2 oktober 2021

Hijst u dit jaar ook de Regenboogvlag op 11 oktober?

Regenbooggemeente Capelle aan den IJssel viert Coming Out Dag! Als regenbooggemeente vindt de gemeente het belangrijk dat iedereen in Capelle zichzelf kan zijn en welkom is. Om dit zichtbaar te maken wordt op maandag 11 oktober om 09.15 uur de regenboogvlag gehesen op internationale Coming Out Dag.