Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 21 juli 2023

Definitief einde Parkpop

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is het definitief. Na 40 jaar stopt het gratis Haagse festival Parkpop. Dit jaar was er al geen editie van Parkpop en de verhuizing van het Zuiderpark naar het Malieveld de laatste editie was al een voorbode van dit onheil. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 21 juli 2023

Debuut Frisian Chameleon in Zwaardvis 5 augustus

Zoals de naam al doet vermoeden is Frisian Chameleon een Friese Kameleon die onlangs het levenslicht zag. Voor de duidelijkheid; we hebben het hier over een alternatief muziekproject dat onlangs een debuut-EP lanceerde onder de titel 'Violet'. Het is muziek voor warme dagen aan het strand. De single 'Dream Scenario' is het eerste wapenfeit van de 3-tracks tellende EP die verder nog de songs 'You And Me' en de 'The Price Of Money' bevat.  

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 21 juli 2023

Vooruitblik Brielle Blues in Zwaardvis 29 juli

Zondag 30 juli staat de 31e editie van het Brielle Blues Festival op de festivalkalender. Met de organisatie van het Bluesfestival blikken we tijdens de uitzending van Zwaardvis op zaterdag 29 juli traditioneel vooruit naar het gratis toegankelijke evenement in de Vestingstad..

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 1 juni 2023

Orange Skyline in Pinkpopuitzending Zwaardvis

Zaterdag 10 juni staat het programma Zwaardvis van Radio Capelle geheel in het teken van een vooruitblik op het Pinkpop Festival. Naast veel livemuziek is er een interview te horen met de band Orange Skyline. Het is niet de eerste dat het kwartet te horen tijdens een uitzending van het alternatieve muziek- en infoprogramma. De eerste keer was in het najaar van 2014 toen ze deelnamen aan de jaarlijkse Popronde. Vervolgens waren we er als de kippen bij toen ze  begin 2017 in thuisstad Groningen mochten opdraven tijdens Eurosonic-Noorderslag. De laatste keer dat we ze spraken was april 2021 toen single 'Shine On' gelanceerd werd.   

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 18 mei 2023

Maurice van Hoek in Zwaardvis 27 mei

Zaterdag 27 mei is tijdens het programma Zwaardvis nieuwe muziek en een interview te horen met muzikant Maurice van Hoek. Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd Maurice van Hoek een veelbelovende toekomst in de americana-scene toegeschreven.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 5 mei 2023

Indierockband Mood Bored in Zwaardvis 20 mei

Zaterdag 20 mei is tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle een interview te horen met het Tilburgse indierocktrio Mood Bored. Afgelopen week brachten ze hun eerste EP uit. Daarop nemen ze hun eigen existentiële crisis met een korreltje zout. Zoals ze zelf zeggen behoren ze tot de pechgeneratie. Uiteindelijk gaan we toch allemaal de pijp uit. ‘Klimaat crisis, tsunami’s, oorlogen en weten wij veel wat er allemaal gaat gebeuren. Waarom zit ik dan nu te stressen?’

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 4 mei 2023

Franck Carducci's Rockshow in 't Blok 14 mei

Zondag 14 mei staat er weer een ProgFrog evenement op de agenda in 't Blok. Dan komt de geboren Fransman Franck Carducci voor de 6e keer naar Nieuwerkerk a/d IJssel. Ditmaal met zijn 'The Extravaganza 2023 tour'. Onlangs bracht hij ook zijn 4e studioalbum 'Naked' uit.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 3 mei 2023

Harlem Lake en The Mocks in Zwaardvis 13 mei

Zaterdag 13 mei laten we tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis twee bands voor het voetlicht treden die beiden onlangs met nieuw werk kwamen. De Americana Blues rockband Harlem Lake, afkomstig uit de omgeving van Haarlem, was vorig jaar ook al eens te horen toen hun debuutalbum verscheen. The Mocks is een jonge beatband uit Nieuw Vennep die onlangs alweer hun vijfde single de wereld inslingerden. Beide bands zijn zeer binnenkort ook op de podia te bewonderen. Harlem Lake komt op zaterdag 20 mei naar CAPSLOC in Capelle a/d IJssel en The Mocks staan op vrijdag 26 mei op de affiche van de 11 editie van het Haagse Sniester Festival.

Harlem Lake
Nadat ze in het voorprogramma van Walter Trout stonden en in 2021 hun veelgeprezen debuutalbum uitbrachten, wonnen ze de European Blues Challenge 2022. Nu, 1,5 jaar na debuutplaat A Fool's Paradise vol. 1, die destijds gepresenteerd werd door Johan Derksen in het bluesmekka Grollo, heeft het kwintet hun tweede album 'Volition Live' gereleased. Het album ‘Volition Live’ bevat 6 nummers van ‘A Fool’s Paradise vol. 1’, 6 covers en 1 nieuw origineel. Allemaal live opgenomen. De band nam twee van hun grootste liveshows van 2022 op. Eén op de mainstage van Culemborg Blues (28.08.22) en een theatershow op Better Get Hit Festival (10.09.22). Het beste van twee werelden op een album. Zowel de extatische energie van het festivalpodium als de oprechte focus van een theaterzaal. 

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 april 2023

Rotterdam Bluegrass Festival 23- t/m 25 juni

Eind juni kunnen we weer naar het Noordplein in Rotterdam trekken om te genieten van heel veel goede muziek. Dan namelijk staat het jaarlijkse Rotterdamse Bluegrass festival weer op de agenda. Het driedaagse evenement vindt plaats van vrijdag 23 juni t/m zondag 25 juni. Alle dagen start het programma om 12.00 uur en duurt tot 23.00 uur.