Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zondag 26 november 2023

Hink Festival Zondag 3 december

Het jaar 2023 gaat de slotmaand in. Een maand waarin, afgezien van een aantal kerstevenementen, traditioneel niet zoveel festivals meer plaatsvinden. Een uitzondering is daarop is zondag 3 december als HINK op de agenda staat. Het is een jaarlijks terugkerend minifestival in het Paard in Den Haag dat je verrast of juist met beide benen op de grond zet. Verwacht stomende optredens van verschillende bands binnen de post-punk, psychedelica en garage.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 19 november 2023

Friese band Newland komt met 8e album

Sommige artiesten mag je tot de vaste gasten rekenen in het programma Zwaardvis van Radio Capelle. Alex Nieuwland uit Harlingen is er daar zeker één van. Op 1 december brengt hij zijn 8e album 'Trust-Hope-Love' uit. Een dag later is hij ook voor de 8e maal te horen in het programma. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 16 november 2023

Singer-songwriter Cornelius Leonardus in Zwaardvis 25 november

Zaterdag 25 november is singer-songwriter Cornelius Leonardus te horen tijdens de wekelijkse editie van het programma Zwaardvis bij Radio Capelle.  Cornelius Leonardus is de artiestennaam van de in het Limburgse Roggel geboren en tegenwoordig in Rotterdam woonachtige Cas Ronckers, die naast singer-songwriter multi-instrumentalist genoemd mag worden. Hij was ooit als 15-jarige het jongste 3FM-serious Talent en werd bekend door zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Dat is inmiddels 10 jaar geleden. Tevens was hij  finalist in het SBS6-programma The Talent Scouts waarin hij hoge ogen gooide. Ondertussen stond hij al op verschillende grote Nederlandse podia en deelde hij het podium met o.a. Marco Borsato, Kensington en Di-Rect.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 10 november 2023

Amsterdams trio The Hengles presenteert debuutalbum

Zaterdag 25 november is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis de Amsterdamse band The Hengles telefonisch te gast. De afgelopen jaren was de band al met enige reglmaat te horen tijdens een uitzending van Zwaardvis. De leden van het poptrio uit de hoofdstad hebben individueel een schat aan muzikale ervaring. Samen delen deze ‘Masters of Hengle’ namelijk een rijke geschiedenis aan het maken van Nederlandse popmuziek in bands als Treble Spankers, Supersub en Alison Gross, om er maar een paar te noemen.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 10 november 2023

Poprondedeelnemer Historian in Zwaardvis 18 november

Het jaarlijkse rondreizende evenement de Popronde nadert zijn einde maar voor het zover is gaan we nog een aantal deelnemende acts horen tijdens de uitzendingen van Zwaardvis bij Radio Capelle. Op zaterdag 18 november is dat het uit Groningen afkomstige collectief Historian.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 6 november 2023

Volendamse zanger Blanko brengt 2e album More Music By Blanko uit

Het komt zelden voor dat een artiest in ruim één jaar tijd 4x te gast is tijdens een uitzending van Zwaardvis. Die eer is echter weggelegd voor de de Volendamse singer-songwriter Jan de Witte die onder de naam BLANKO uiterst succesvol is. Zaterdag 11 november is hij wederom te horen.   

GEPUBLICEERD OP:
zondag 5 november 2023

Inschrijving muziekcompetitie Grote Prijs van Nederland gestart

De jaarlijkse lucratieve muziekcompetitie de Grote Prijs van Nederland gaat weer van start. Dit keer gaat dat gepaard met baanbrekende samenwerkingen voor opkomende artiesten. De competitie wordt algemeen beschouwd als een springplank voor muzikaal talent. De inschrijving voor de 36ste editie is 1 november van start gegaan.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 31 oktober 2023

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren opent voordeuren in Gouda en talloze andere steden. Huiskamers en acts kunnen zich momenteel aanmelden om deel te nemen aan dit jaarlijkse evenement. Het festival komt bijvoorbeeld van de tweede keer naar Gouda op zondag 4 februari 2024 maar ook steden als Rotterdam, Delft, Leiden, Zoetermeer, Alphen a/d Rijn, Nissewaard en Den Haag organiseren een editie van Gluren bij de Buren.
 
Amateurkunstenaars van alle soorten disciplines betreden het vloerkleed als podium. In Goudse huiskamers van Goverwelle tot Korte Akkeren. Huiskamers en acts kunnen zich aanmelden tot en met zondag 10 december. Allerlei soorten optredens zijn welkom op het podium van Gluren bij de Buren. Muziek, theater, dans, cabaret, het kan en mag allemaal. Alle podiumkunstenaars treden drie keer een half uur op, telkens voor nieuw publiek. Ook huiskamers in alle soorten en maten kunnen aangemeld worden. De programmamakers Marcel Kamphuis en Leanne van Gurp zoeken een act die past bij het formaat van het thuistheater. 

GEPUBLICEERD OP:
zondag 29 oktober 2023

RockMoer in dorpshuis Op Moer in Moerkapelle

In dorpshuis Op Moer in Moerkapelle vindt op zaterdag 4 november de 4e editie plaats van het festival RockMoer. Dit rock- en popevent wordt dit jaar groter dan voorheen aangepakt. Deze editie vindt het namelijk voor de eerste keer plaats in de grote zaal van Op Moer. Diverse muzikanten die in de verschillende bands actief zijn komen uit één van de vier dorpskernen van de gemeente Zuidplas.