Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zondag 27 november 2022

NHC de IJssel in diepe rouw na overlijden van Capellenaar Tijmen Droog (38) bij verkeersongeval op N219

Capellenaar Tijmen Droog (38) was vanaf zijn werk onderweg naar huis toen een tragisch verkeersongeval een einde maakte aan zijn leven. Tijmen is een bekend gezicht in de hockeywereld. Hij was jaren kind aan huis bij Hockeyclub De IJssel. Met een minuut stilte herdachten alle thuisspelende teams van de Nieuwerkerkse club, NHC De IJssel, dit weekeinde het plotselinge overlijden van Tijmen Droog.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 26 november 2022

Capelse sportverenigingen in zwaar weer door stijgende prijzen: ‘Eerst corona en nu dit’

Meer dan een kwart van de amateurclubs in Nederland overweegt de faciliteiten de komende winter deels of volledig te sluiten vanwege de hoge energieprijzen, dat blijkt uit een enquête van de stichting Register van Verenigingsbestuurders (RVVB). Ook Capelse sportclubs lijden onder de hoge energiekosten. Zo gaan de energierekeningen van VV Capelle en CVV Zwervers van ongeveer 25 duizend euro naar 100 duizend euro en zag SVS zich genoodzaakt om een tijdelijke toeslag van €20 bovenop de contributie te rekenen.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 26 november 2022

Burgemeester Oskam na aanhouding verdachte bandenprikker: ‘opgelucht en trots op het politiekorps en de tips van Capellenaren’

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel is ‘opgelucht en trots op het politiekorps en de tips van Capellenaren’. Dit laat de Capelse burgervader weten nadat de politie vanochtend bekend maakte dat vannacht een verdachte ‘bandenprikker’ is aangehouden. De politie onderzoekt nog of de 34-jarige Capellenaar verantwoordelijk is voor alle vernielingen die de afgelopen week in de regio Capelle, Krimpen en Krimpenerwaard zijn aangericht.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 25 november 2022

Voetballers staan na training te kijken naar lekgeprikte auto- en scooterbanden en 20 fietsen in de sloot

De brandenprikker heeft, ondanks de extra aanwezigheid van agenten in Capelle aan den IJssel, donderdagavond opnieuw toegeslagen. Ditmaal op het terrein van vv Capelle. Tijdens de voetbaltrainingen zijn de banden van zeven auto's en zeker vier scooters lek geprikt. Daarnaast zijn twintig fietsen in het water gegooid. De voorzitter van de vereniging vindt het bizar dat dit op het sportterrein gebeurd is. "Hoe verzin je het?"

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 25 november 2022

Capelse Elvira (42) was jarenlang slachtoffer van geweld: 'Het werd een terugkerend patroon in mijn leven'

Op de Internationale Dag tegen Vrouwengeweld is vrijdagmiddag bij het gemeentehuis van Capelle de Orange the World-vlag omhoog gehesen. Wereldwijd, maar ook in Capelle is geweld namelijk nog altijd een veelvoorkomend probleem: "Hier in de stad blijven de meldingen zeker niet beperkt tot alleen fysiek en psychisch geweld. Zo zien we regelmatig ook gevallen van stalking, ouderenmishandeling of schadelijke traditionele praktijken", zegt aandachtfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling Vivian Coelho.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 24 november 2022

Oskam wijst vier Capelse wijken aan als risicogebied vanwege bandenprikker: 'Grijp niet zelf in, maar bel direct met de politie'

Burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel heeft vanavond delen van de wijken 's-Gravenland, Capelle-West, Schenkel en Middelwatering tot veiligheidsrisicogebied verklaard. De politie mag daardoor vandaag en morgen (24 en 25 november) tussen 19.00 en 07.00 uur preventief fouilleren. Aanleiding is het grote aantal lek gestoken autobanden in dit gebied. Het aantal aangiften van deze vernielingen in Capelle is inmiddels opgelopen tot 98.