Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 15 september 2023

Aandacht voor Zuid-Hollandse edities Popronde

Gedurende het najaar staan de uitzendingen van Zwaardvis bij Radio Capelle o.a. in het teken van de jaarlijkse Popronde. Dit muziekevenement voor opkomende beginnende artiesten trekt ieder jaar langs meer dan 40 steden waarbij poppodiums, cafés, theaters, bibliotheken, radiostations, platenzaken en galeries het toneel zijn van de ruim 100 geselecteerde muziekacts in allerlei verschillende genres.   

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 1 september 2023

Rotterdamse band Portland Rider in Zwaardvis 9 september

Zaterdag 9 september is tijdens de wekelijkse editie van het programma Zwaardvis de uit de regio Rotterdam afkomstige band Portland Rider te gast. We bellen dan gitarist en songwriter Rick Kusters van dit kwartet. Dat is overigens niet voor het eerst want vorig jaar was hij ook al eens te horen bij Radio Capelle. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 1 september 2023

Popronde deelnemer Pale Puma in Zwaardvis 16 september

Zaterdag 16 september is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis bij Radio Capelle de Amsterdamse band Pale Puma te horen. Pale Puma is het geesteskind van de Amsterdamse singer-songwriter Django Duijns maar werd al snel een heuse band. Samen met zijn metgezellen vuren ze dromerige indiepop op de wereld af waarbij de melodie centraal staat.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 1 september 2023

Aandacht voor reünie Haarlemse band The Hype in Zwaardvis

Het is ruim tien jaar geleden dat de Haarlemse band The Hype in een bomvol Patronaat afscheid nam van het publiek. Nu is de melodieuze Britpopgroep terug en geven ze op vrijdag 8 september een reünieconcert op exact dezelfde locatie als destijds op 9 maart 2013. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 1 september 2023

Finales Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam

De maand september staat weer in het teken van de jaarlijkse finales van de muziekcompetitie de Grote Prijs van Rotterdam. Van donderdag 14- t/m zondag 17 september staan deze finales op het programma. Er wordt gestreden in 4 categorieën.   

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 1 september 2023

Jaarlijkse Popronde weer van start

Zaterdag 9 september gaat de jaarlijkse Popronde weer van start. De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Ruim 100 geselecteerde Poprondebands en acts de nieuwe generatie popmuzikanten - gaat weer langs in totaal 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en altijd laagdrempelig. De Popronde toert 3 maanden door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een uniek programma. In iedere stad is het centrum (en soms iets daarbuiten) het festivalterrein en vormen de deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Jeangu Macrooy, A Balladeer, Handsome Poets, De Staat, Chef'Special, Wies, Froukje, Rondé en My Baby.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 30 juli 2023

Vooruitblik Blijdorp Festival in Zwaardvis 5 augustus

Tijdens de wekelijkse Zwaardvis edities volgen we de gehele festivalzomer d.m.v. interviews met organisatoren en optredende artiesten. Zaterdag 5 augustus hebben we in dat kader aandacht voor het jaarlijkse Blijdorp Festival dat op 12 augustus plaatsvindt in het Rotterdamse Roel Langerakpark.