Nieuws uit de regio

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 19 februari 2024

Bluesfestival Delft met Phil Bee Band in Zwaardvis 24 februari

Het laatste weekend van februari (22- t/m 25 februari) staat volgens een inmiddels jarenlange traditie het Festival Delft Blues op de evenementenkalender. Delft Blues is het grootste indoor blues festival van Nederland. Tijdens dit weekend zijn er in talloze cafés in Delft een groot aantal gratis toegankelijke optredens te zien gedurende 3 dagen.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 1 februari 2024

Haagse indie-shoegaze band Laura Palmer in Zwaardvis 17 februari

Zaterdag 17 februari is er tijdens het programma Zwaardvis bij Radio Capelle aandacht voor de de Haagse indie-shoegaze band Laura Palmer. Zo'n 12 jaar na de oprichting komt de band met zijn debuutalbum. De releasedag staat gepland op vrijdag 1 maart, single 'Drive' is reeds vooruitgesneld en de albumrelease show vindt plaats op zondag 18 februari in thuisstad Den Haag.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 31 januari 2024

New Waveband 12 Inch From Heaven in Zwaardvis 10 februari

Zaterdag 10 februari besteed het programma Zwaardvis van Radio Capelle aandacht aan een band die meer dan 30 jaar inactief is geweest. Initiatiefnemer en frontman Martin Erich van de Groningse band The Sign Of Leo heeft de band van weleer nieuw leven ingeblazen door de songs van destijds uit het pre-digitale tijdperk naar het digitale tijdperk van heden ten dage over te hevelen. Officiële releases zijn er nooit geweest van 12 Inch From Heaven. Tot vorig jaar toen Martin besloot een aantal nummers uit de beginperiode van de band opnieuw op te nemen en uit te brengen... 

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 20 januari 2024

Wintereditie Huiskamerfestival Gluren bij de Buren Zondag 4 februari

Het is inmiddels een heuse traditie geworden en steeds meer gemeentes doen mee met het evenement Gluren bij de Buren, dat naast een zomereditie ook een wintereditie kent. Zondag 4 februari veranderen in bijvoorbeeld de gemeente Gouda 80 huiskamers tijdelijk in buurttheaters tijdens het amateurkunstfestival Gluren bij de Buren. Lokale podiumkunstenaars tonen hun talent in knusse huiskamers verspreid over de gemeente. We hebben het dan over meer dan 250 optredens.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 16 januari 2024

Zwaardvis in teken Noorderslag met o.a. muziek en fashionduo Pol

Zaterdag 20 januari is de slotdag van het eerste grote festival in het nieuwe jaar; Eurosonic-Noorderslag. Noorderslag is de dag waarop het Nederlands talent volop in de schijnwerpers staat als de Groningse Oosterpoort opgewarmd wordt voor de uitreiking van de jaarlijkse Popprijs. Die juryprijs gaat naar de artiest die het afgelopen jaar het meest heeft betekent voor de Nederlandse muziek. Vorig jaar ging de Popprijs naar de Haagse 'stukadoors' van Goldband. Enkele kanshebbers dit jaar zijn Froukje, S10 en Son Mieux maar ook de namen van Suzan & Freek, Wende en Acda & The Munnik worden genoemd. En de Zwaardvisredactie voegt daar de jongens van DeWolff nog aan toe. Ook zou één van de talrijke succesvolle Nederlandse DJ's de prijs kunnen winnen want de jury van de Popprijs verrast ons met grote regelmaat.  

GEPUBLICEERD OP:
zondag 7 januari 2024

Rotterdams project The Bullfight in Zwaardvis 13 januari

Het Rotterdamse project The Bullfight is een vaste gast tijdens de uitzendingen van Zwaardvis want tijdens iedere nieuwe release is het project te horen tijdens het programma. Zaterdag 13 januari is de releasedag van het nieuwste album van het Rotterdamse project. Die avond namelijk is de releaseshow van het album 'Amen, Demon' in het Rotterdamse theater Walhalla. Diezelfde middag is initiatiefnemer Thomas van der Vliet te horen tijdens de uitzending van Zwaardvis. Het album is tevens de soundtrack van de roman 'Het interview', geschreven door diezelfde Thomas van der Vliet.   

GEPUBLICEERD OP:
zondag 7 januari 2024

Vooruitblik eerste festival 2024 tijdens Zwaardvis 13 januari

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of het eerste grote festival staat alweer voor de deur. Dat is traditioneel het showcasefestival Eurosonic-Noorderslag in Groningen. Uiteraard staat het programma Zwaardvis van Radio Capelle uitgebreid stil bij dit megafestival dat van 17- t/m 20 januari de stad Groningen in de spotlights zet.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 8 december 2023

Rotterdamse band Library Card in Zwaardvis 9 december

Bij een Library Card denkt menigeen in eerste instantie aan een bibliotheek lidmaatschap om bijvoorbeeld boeken te lenen. Daar is in dit geval echter geen sprake van. We hebben het hier namelijk over een Rotterdams kwartet muzikanten die we tijdens de uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle op zaterdag 9 december aan het woord laten naar aanleiding van o.a. hun nominaties voor de Rotterdam Music Awards. 

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 7 december 2023

Rockband Paceshifters in Zwaardvis ter gelegenheid van 15-jarig jubileum

Binnenkort viert de rockband Paceshifters zijn 15-jarig jubileum met een jubileum optreden in de Amsterdamse Paradiso (29 december). Voor het zover is willen wij bij Radio Capelle graag weten hoe die 15 jaaar zijn verlopen en hoe de toekomst eruit ziet. Daarom zijn ze op zaterdag 16 december te horen tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis.