Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 22 oktober 2021

Flinke file na storing Algerabrug

Donderdagavond ontstond er een lange file bij de Algerabrug. Doordat de klep van de brug niet meer werkte konden automobilisten, fietsers en voetgangers geen doorgang vinden. Door een nog onbekende reden zakte de brugklep niet meer.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 22 oktober 2021

Metrokunst verdwijnt op het stadsplein

Dinsdag 26 oktober worden de bekende kunstdoeken onder de metrobaan op het Stadsplein in Capelle weggehaald. De kunst moet daar weg vanwege geplande werkzaamheden aan de Koperwiek en het Stadsplein.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 22 oktober 2021

Inleveractie wapens Capelle succesvol: 64 wapens ingeleverd

Tijdens de landelijke wapeninleveractie afgelopen week zijn in Capelle aan den IJssel 64 wapens ingeleverd. Op het politiebureau Slotlaan en de gemeentewerf brachten mensen in totaal 46 messen, 6 zwaarden, 11 (nep)vuurwapens en 1 wapen uit een andere categorie.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 19 oktober 2021

SGP vraagt College mogelijkheden te onderzoeken om vluchtelingen en statushouders tijdelijk op te vangen

De SGP roept het Capelse college van burgemeester en wethouders op om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om op korte termijn tijdelijke opvang voor vluchtelingen en statushouders te realiseren. "In het licht van de levensbedreigende situatie waarin veel vluchtelingen verkeren, is een bijdrage vanuit Capelle ons inziens niet meer dan een morele plicht waarbij we maximaal creatief en coöperatief moeten willen zijn", aldus de SGP-fractie in een open brief die gisteren is verstuurd. 

GEPUBLICEERD OP:
zondag 17 oktober 2021

Duo MANKES 'live' in Zwaardvis 30 oktober

Ze stonden op het verlanglijstje voor de 1000ste uitzending van Zwaardvis op 21 augustus maar dat kon helaas geen doorgang vinden. Er werd wel meteen een afspraak gemaakt om 10 uitzendingen later alsnog de studio van Radio Capelle aan te doen. Dus komt het vanuit Amsterdam opererende duo MANKES, bestaande uit Selma Peelen en Johan Visschers, op zaterdag 30 oktober alsnog.  

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 15 oktober 2021

"Zij kappen een grote boom en wij krijgen er een kleintje voor terug."

Bij de nieuwbouw aan de Duikerlaan was wat misgegaan. Voorheen stond hier het postkantoor. Die werd gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De grote boom ervoor zou behouden blijven. Tijdens de bouwwerkzaamheden raakte deze boom echter groot deel van zijn kroon kwijt. Daarom moet hij binnenkort gekapt worden.