Big Rivers Festival Dordrecht 12- t/m 14 juli

  • zondag 7 juli 2024
  • Willem de Waard

Het Big Rivers festival is een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. De prachtige historische binnenstad van Dordrecht vormt het unieke decor van het festival. Ieder jaar vinden meer dan 140.000 bezoekers hun weg naar de stad en genieten zij van een brede programmering met meer dan 150 acts op 10 podia. Om het festival mogelijk te maken zijn er samenwerkingen met diverse bedrijven en organisaties uit de omgeving en werken onder meer 150 vrijwilligers mee in de productie.

Mardi Gras
Inspiratie voor het festival is ‘Mardi Gras’ uit New Orleans, dat vertaald uit het Frans letterlijk ‘vette dinsdag’ betekend. Een groot stadsfeest waarin de overvloed gevierd word en iedereen met elkaar deelt. Big Rivers is voor iedereen gratis toegankelijk. Bezoekers zijn te herkennen aan de kralen kettingen die mensen voor een klein bedrag kunnen aanschaffen om het festival te steunen. Deze kettingen worden met elkaar geruild en gedeeld en staan zo symbool voor verbinding tussen bezoekers, muzikanten en de stad. 

Historie
Het Big Rivers Festival had zijn eerste editie in 1998 onder de naam Rhythm & Bluesfestival Dordrecht. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een van de grootste festivals van Nederland met vele uiteenlopende muziekstijlen voor jong en oud. De stichting Big Rivers is opgericht op 27 juni 2001. Deze stichting heeft als doelstelling; het organiseren van culturele evenementen in de breedste zin des woord, welke mede tot doel hebben het promoten en mede onder de aandacht brengen van de stad Dordrecht.
HOME - Big Rivers Festival

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 7 juli 2024