Politie houdt Capellenaar (59) aan bij vondst tien kilo verdovende middelen in Capelse woning

  • zondag 26 mei 2024
  • Rob Nieuwveld

In een woning aan de Baronie in Capelle-Schenkel heeft de politie op maandag 21 mei ruim tien kilo aan verdovende middelen aangetroffen. Ook werd een grote hoeveelheid geld, apparatuur om verdovende middelen in te pakken en een vuurwapen gevonden in de woning. Een 59-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 21-jarige man uit Rotterdam zijn hierbij aangehouden. De laatste is heengezonden.

Eerder die avond is de politie naar aanleiding van een onderzoek een woning aan de Jufferstraat in Rotterdam binnengevallen. Er zou een drugslab in die woning zijn, dat bleek niet het geval. Wel zijn verdovende middelen gevonden. Een 31-jarige man uit Rotterdam is hier aangehouden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door ‘ConfisQ’. Dit is een integraal afpakteam is een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, FIOD, RIEC, de Nederlandse Arbeidsinspectie, de gemeente Rotterdam, het UWV en het Openbaar Ministerie. Het team beoogt kennis van de diverse partners te bundelen en daarmee effectiever crimineel verkregen vermogen ‘af te pakken’.

Foto: Politie.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 mei 2024