Asfalteringswerkzaamheden Algerabrug week uitgesteld

  • zaterdag 25 mei 2024
  • Rob Nieuwveld

De asfalteringswerkzaamheden op de Algerabrug, die gepland stonden voor de nachten van maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 mei, worden een week uitgesteld in verband met de weersomstandigheden. De luchtvochtigheid is in die nachten te hoog voor het asfalt-epoxymengsel dat wordt aangebracht op de brug. De werkzaamheden schuiven op. 

Rijkswaterstaat vindt het een te groot risico: "De epoxylaag droogt niet of onvoldoende en blijft dan zacht, wat hinder geeft voor het verkeer en het kan mogelijk schade aan auto’s veroorzaken. Met name het epoxydeel is gevoelig voor een te hoge luchtvochtigheid en zorgt voor de weersafhankelijkheid bij deze werkzaamheden.

De werkzaamheden vinden nu plaats in de al eerder geplande reservenachten van 3, 4 en 5 juni. De brug is dan van 22.00 uur tot 05.00 uur in beide richtingen dicht voor auto- en vrachtverkeer. De wisselstrook wordt gebruikt door nood- en hulpdiensten en het ov. Ook blijft het fiets- en voetpad open. Overdag is de hoofdrijbaan beschikbaar met een snelheidsbeperking van 30 km per uur. Weggebruikers moeten dan rekening houden met omleidingsroutes en 45 tot 60 minuten extra reistijd.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 mei 2024