Man en vrouw met geld, drugs en wapen aangehouden in zaak van klemgereden auto

  • woensdag 10 april 2024
  • Rob Nieuwveld

Een 24-jarige man uit Capelle en een 24-jarige vrouw uit Rotterdam zijn op donderdag 4 april op de Boomberg  in Oostgaarde aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen, bezit van (vermoedelijk harddrugs) en het voorhanden hebben van een (vuur)wapen. Beiden zitten vast.

Het verhaal begon die dag rond 17.50 uur toen de politie de melding kreeg dat op de Hermitage in Schollevaar een automobilist was klemgereden door een auto met daarin twee mannen. Deze mannen gaven zich uit voor agenten en sloegen de ruiten van de klemgereden auto in. Toen een omstander zich ermee bemoeide, renden de zogenaamde agenten weg en ook de bestuurder van de geblokkeerde auto reed ervandoor. De nep-agenten lieten hun auto achter.

Lees ook: Nep-agenten rijden auto klem in Schollevaar, omstanders schieten te hulp

Ter plaatse gekomen startten direct een onderzoek en het spoor leidde al snel naar de Boomberg in Capelle, waar de klemgereden automobilist en zijn auto met de ingeslagen ruiten werd gevonden. In zijn woning werden contant geld, vermoedelijk harddrugs en een balletjespistool aangetroffen, waarna de man en een eveneens aanwezige vrouw werden aangehouden.
De mannen die de ruiten van de auto van de Capellenaar hadden vernield, zijn niet meer gevonden. Hun auto, waarmee ze de Capellenaar hadden klemgereden en die ze op de Hermitage hadden achtergelaten, is in beslaggenomen.

Getuigen en beelden gezocht
Was je getuige van het klemrijden en de vernieling van de autoruiten op de Hermitage of heb je beelden van wat er gebeurde? De politie komt graag met je in contact. Je kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de afdeling Opsporing van district Rijnmond-Oost.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 april 2024