Nep-agenten rijden auto klem in Schollevaar, omstanders schieten te hulp

  • vrijdag 5 april 2024
  • Rob Nieuwveld

Donderdag is een automobilist klemgereden door een auto, meldt Capelle Vandaag. De mannen van het voertuig zouden zich hebben uitgegeven als agenten, maar sloegen op de vlucht toen omstanders zich ermee bemoeiden. De Politie onderzoekt wat er zich heeft afgespeeld.

Rond 17.45 uur werd op het Hermitage in de wijk Schollevaar een auto klemgereden. Uit het voorste voertuig zouden drie mannen zijn gestapt die riepen dat ze van de Politie waren en vervolgens de ramen insloegen van de geblokkeerde auto.

Omstanders vertrouwden het niet en begonnen zich ermee te bemoeien. Hierop sloegen de drie mannen op de vlucht, terwijl ze hun auto met draaiende motor achterlieten. Hierna reed ook het slachtoffer weg.

Zoektocht
Meerdere politie-eenheden gingen op de melding af. Ook de politiehelikopter heeft geruime tijd boven de wijk gecirkeld. De Politie heeft in de omgeving gezocht naar de drie mannen, maar heeft ze niet meer aangetroffen. Hun auto is in beslag genomen.
De automobilist van het klemgereden voertuig werd even later in de wijk Oostgaarde aangetroffen. De Politie laat weten de automobilist te hebben aangehouden als verdachte.

‘Geen echte agenten’
De Politie doet onderzoek naar wat er zich exact heeft afgespeeld. Een woordvoerder van de Politie laat weten dat de drie mannen voor zover bekend geen echte agenten zijn geweest.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 april 2024