Friese band Newland komt met 8e album

  • zondag 19 november 2023
  • Willem de Waard

Sommige artiesten mag je tot de vaste gasten rekenen in het programma Zwaardvis van Radio Capelle. Alex Nieuwland uit Harlingen is er daar zeker één van. Op 1 december brengt hij zijn 8e album 'Trust-Hope-Love' uit. Een dag later is hij ook voor de 8e maal te horen in het programma. 

In zijn jongere jaren was hij frontman van o.a. Pretty Green. Sinds 2015 is hij solo actief en brengt hij ieder jaar wel een nieuw album uit. Inmiddels heeft hij alweer een tijdje een band om zich heen die live optreed onder de naam NewLandSlide. 

Trust-Hope-Love is alweer het 8e studioalbum van Newland. Net als op de voorgangers blijft de muziek niet beperkt tot één stijl en is daardoor moeilijk in een hoekje te plaatsen. Naast pop- en rocksongs ligt de nadruk op dit album wat meer op singer-songwriter geschoeide liedjes. Zoals altijd zijn de teksten daarbij een belangrijk element. Zoals de titel al doet vermoeden komen liefde, hoop en vertrouwen aan bod en ook het omgang met de dood, verwachtingen en teleurstellingen. 

De pers heeft de laatste jaren Newland ontdekt en kwam met vele mooie recensies. Die diverse recensies geven een prachtige bloemlezing en citaten op. Net als bij voorganger 'Eyecandy' is de cover wederom verfraaid met een graffiti kunstwerk afkomstig van het Griekse eiland Naxos waar Alex zich veelvuldig terugtrekt om hernieuwde inspiratie op te doen.  Een aantal maanden geleden was Alex ook in het programma Zwaardvis te horen met zijn sideproject Frisian Chameleon. Hierbij liet hij op de 3-track tellende EP 'Violet' een geheel andere kant van zijn kunnen horen. 

De inmiddels indrukwekkende discografie van Newland ziet er alsvolgt uit;
2016 Love And War
2018 Cradles And Crosses
2019 Vaudeville And Burlesque
2020 The Emperor Of Ice Cream
2020 Tomorrowland
2022 Star Collector
2023 Eyecandy
2023 Trust-Hope-Love   
Alternative music | Newland (newlandmusic.net)

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 november 2023