Amsterdams trio The Hengles presenteert debuutalbum

  • vrijdag 10 november 2023
  • Willem de Waard

Zaterdag 25 november is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis de Amsterdamse band The Hengles telefonisch te gast. De afgelopen jaren was de band al met enige reglmaat te horen tijdens een uitzending van Zwaardvis. De leden van het poptrio uit de hoofdstad hebben individueel een schat aan muzikale ervaring. Samen delen deze ‘Masters of Hengle’ namelijk een rijke geschiedenis aan het maken van Nederlandse popmuziek in bands als Treble Spankers, Supersub en Alison Gross, om er maar een paar te noemen.

The Hengles begon in 2015 met Maarten Heijblok, Dirk Portegies, Paul van Rijswijk en Erwin Wolters als een 100% coverband, gespecialiseerd in jingle-jangle muziek (The Byrds, Big Star, Badfinger). Met hun in eigen beheer uitgebrachte EP 'No Matter What' debuteerde ze in 2017. Ze traden ook op als begeleidingsband voor de Nederlandse singer-songwriter Julia P.

Na een contract bij het Nederlandse digitale label TCBYML (januari 2019) maakten The Hengles de overstap naar het opnemen van alleen zelfgeschreven muziek, iets wat ze sowieso al jaren deden in hun vorige bands. Tijdens het proces, na een bijdrage te hebben geleverd aan de eerste 4 singles, verliet oprichter Dirk Portegies de groep om zijn eigen projecten na te streven.

In 2019 verscheen 2e EP 'Do it Again!', een jaar later gevolgd door 'Do It Again! Volume II'. Begin 2021 verscheen de single 'No Time For Tea' gevolgd door 'Wrong Time' en alsof de creativiteit geen grenzen kende hebben de rasmuzikanten vorig jaar verse singles uitgebracht onder de titels 'One Sunny Day', 'Find The Way', 'Count Me Out', 'Country Girl' en 'Don't Say It Isn't True'. Daarmee lijkt het alsof de Amsterdammers zichzelf gebombardeerd hebben tot een heuse singles band die op gezette tijden een nieuwe track releasen om de aandacht vast te houden. Een strategie die meer artiesten hanteerde om zodoende tijdens de coronapandemie onder de aandacht te blijven bij gebrek aan optredens.

Na al die singles en EP's is er dan toch een album met de titel 'The Big Puzzle' en die gaat op 29 november gereleased worden met een optreden in de Amsterdamse Melkweg. Ook dat is heel bijzonder want The Hengles treden eigenlijk nooit op. Diverse tracks van het 13-tracks tellende album zijn ook voorzien van een videoclip en via het wereldwijde web reeds in omloop. 

https://www.hengles.nl/

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 10 november 2023