Volendamse zanger Blanko brengt 2e album More Music By Blanko uit

  • maandag 6 november 2023
  • Willem de Waard

Het komt zelden voor dat een artiest in ruim één jaar tijd 4x te gast is tijdens een uitzending van Zwaardvis. Die eer is echter weggelegd voor de de Volendamse singer-songwriter Jan de Witte die onder de naam BLANKO uiterst succesvol is. Zaterdag 11 november is hij wederom te horen.   

Op 27 oktober verscheen het tweede album van BLANKO en heet simpelweg 'More Music by BLANKO'. Het is de opvolger van zijn  eersteling 'Music by BLANKO' van vorig jaar. Op zijn tweede album verlegd BLANKO zijn muzikale grenzen verder en laat je kennis maken met een opwindende nieuwe sound.De nieuwe plaat bevat de al eerder verschenen singles 'Bored', 'Stop The Clock', 'Give What You Gotta Give' (het duet met zangeres Miche van Lorem Ipsum) en het onlangs uitgebrachte 'Dreams'.

Voor de productie van de vooral zelfgeschreven stukken tekende Blanko opnieuw zelf, terwijl hij werkte in zijn eigen studio. Het afgelopen jaar heeft hij ontzettend veel live gespeeld met zijn band. Ook toerde hij met bevriende muzikanten langs de theaters om de 40ste verjaardag van het legendarische Talking Heads album Stop Making Sense te vertolken. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij een veel betere artiest, muzikant en live-act is geworden. Dit hoor je op het nieuwe album. Alles voelt veel natuurlijker. Het klinkt als een ingespeelde band.

Om de release van het nieuwe album te vieren zal BLANKO een album release show geven op 16 november in Amsterdamse Melkweg. Hier zal hij voor het eerst zijn uitgebreide band en nieuwe show laten zien. Naast de album release show heeft BLANKO aangekondigd dat hij in januari 2023 op clubtour gaat waarbij zijn nieuwe muziek uiteraard centraal zal staan.  Zo kunnen zijn fans in het hele land het album live in de clubs beleven.

MORE MUSIC BY BLANKO Album release tour is te zien op de volgende plaatsen;
16 november Melkweg Amsterdam
5 januari  Tivoli Utrecht
12 januari  Neushoorn Leeuwarden
13 januari Hedon Zwolle
19 januari Mezz Breda
25 januari Patronaat Haarlem
28 januari Luxor Live Arnhem

LIVE - BLANKO (musicbyblanko.com)

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 6 november 2023