Inschrijving muziekcompetitie Grote Prijs van Nederland gestart

  • zondag 5 november 2023
  • Willem de Waard

De jaarlijkse lucratieve muziekcompetitie de Grote Prijs van Nederland gaat weer van start. Dit keer gaat dat gepaard met baanbrekende samenwerkingen voor opkomende artiesten. De competitie wordt algemeen beschouwd als een springplank voor muzikaal talent. De inschrijving voor de 36ste editie is 1 november van start gegaan.

Na een succesvolle en vernieuwde editie in 2022-2023, met Mentos als hoofdsponsor, is de oudste onafhankelijke muziekcompetitie voor livetalent weer klaar om een nieuwe generatie muzikale talenten te ondersteunen bij hun reis naar de top. Voor de aankomende editie zijn samenwerkingen tot stand gekomen die de kansen voor opkomende artiesten aanzienlijk vergroten. Al meer dan 40 jaar is de Grote Prijs van Nederland een waar instituut voor muzikanten, de muziekindustrie en het publiek. Dit instituut heeft de weg geplaveid voor enkele van de meest vooraanstaande Nederlandse talenten, waaronder Brainpower, Typhoon, Junkie XL en Eefje de Visser. De Grote Prijs vormt de ontbrekende schakel tussen de overweldigende online muziekindustrie en de Nederlandse offline poppodia, die essentieel zijn voor de groei van muzikanten. 

Voor de komende editie kunnen artiesten zich inschrijven van 1 november t/m 20 december. Net als vorig jaar zullen 30 getalenteerde artiesten de kans krijgen om hun eigen mix op te nemen en te schitteren in prachtige live-opnames in de beroemde Wisseloord studio's in Hilversum. Deze artiesten krijgen talloze PR-kansen om zichzelf te introduceren aan een nieuw publiek en kunnen rekenen op nieuwe kansen, waardevolle contacten en optredens. De  finalisten en halve finalisten krijgen de kans om hun talent te tonen tijdens de live shows. De halve finales vinden plaats op vrijdag 3 mei en zaterdag 18 mei 2024 in TivoliVredenburg. De 4 beste acts uit deze halve finales zullen zich aan elkaar meten in de grote finale die op zaterdag 8 juni zal plaatsvinden in TivoliVredenburg. 

De komende jaren wil de Grote Prijs Van Nederland nog meer artiesten helpen doorbreken. Er wordt gewerkt aan een sterke coalitie van muzikale aanjagers, voorvechters, coaches en visionairs, onder de vlag van MGPNL, om Nederlandse muzikanten verder te begeleiden op hun weg naar muzikale inspiratie en culturele meerwaarde. Concrete en structurele samenwerkingen met podia en programmeurs in Nederland vormen een integraal onderdeel van deze visie. Bovendien slaat MGPNL de handen ineen met Nederlandse popkoepels voor de selectie die talent bevorderen in de provincies van Nederland. Om een naadloze overgang te creëren tussen de digitale en fysieke muziekwereld heeft MGPNL in samenwerking met Sounders Music een innovatief digitaal platform en een app ontwikkeld voor het aanmeld- en selectieproces. Deze tool heeft vorig seizoen meer dan 200.000 stemmen opgeleverd voor deelnemende artiesten.

De Grote Prijs van Nederland is opgericht in 1983 en al ruim veertig jaar een belangrijk platform voor opkomende muzikanten en artiesten in Nederland. Het biedt een waardevolle kans om door te breken in de muziekindustrie en biedt ondersteuning op meerdere niveaus. Van liveoptredens tot PR-kansen en netwerkmogelijkheden.
Grote Prijs van Nederland

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 november 2023