Orange Skyline in Pinkpopuitzending Zwaardvis

  • donderdag 1 juni 2023
  • Willem de Waard

Zaterdag 10 juni staat het programma Zwaardvis van Radio Capelle geheel in het teken van een vooruitblik op het Pinkpop Festival. Naast veel livemuziek is er een interview te horen met de band Orange Skyline. Het is niet de eerste dat het kwartet te horen tijdens een uitzending van het alternatieve muziek- en infoprogramma. De eerste keer was in het najaar van 2014 toen ze deelnamen aan de jaarlijkse Popronde. Vervolgens waren we er als de kippen bij toen ze  begin 2017 in thuisstad Groningen mochten opdraven tijdens Eurosonic-Noorderslag. De laatste keer dat we ze spraken was april 2021 toen single 'Shine On' gelanceerd werd.   

Orange Skyline debuteerde in 2015 met de EP 'An Introduction' en de single 'Rapture'. In 2016 won de band een Edison Award en speelde op festivals als Concert at Sea, Eurosonic Noorderslag, bij De Wereld Draait Door en stond in het voorprogramma van Kensington. Het debuutalbum 'Things That I Hide' zag januari 2017 het levenslicht. In 2018 bracht de band nog de single Out Of The Blue uit. Daarna werd het betrekkelijk stil rond het gezelschap van de broers Niels en Stefan van der Wielen. Tot er in het voorjaar van 2021 goed nieuws kwam d.m.v. een platendeal bij Sony Music en de single 'Shine On', dat de opmaat werd naar het uitbrengen van een nieuw album dat geproduceerd is door JB Meijers.

Daarna ging het snel met de populariteit van de tegenwoordig in Amsterdam residerende band. Shine On werd radio 2 topsong evenals de opvolger 'A Fire'. Als je een band zou moeten typecasten, dan zou je dat bij Orange Skyline doen met de track 'A Fire'. Een Nederlandse Britpop band uit Groningen met Britse bravoure. De single werd waanzinnig goed opgepikt en gebruikt als anthem bij het schaatsen tijdens verslaggeving van de Olympische Winterspelen. Het gaat Orange Skyline erom het publiek in een staat van pure extase te krijgen. Alsof er elk moment een gouden medaille valt te winnen. De albumtoer 'Meet You In The Middle' werd een groot succes met als kers op de taart op zondag 18 juni het optreden op Pinkpop. Kortom Orange Skyline markeert vooral de terugkeer van bands met gitaren. Na het festivalseizoen volgt er vanaf september alweer een 'Autumn tour' langs de popzalen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 1 juni 2023