Franck Carducci's Rockshow in 't Blok 14 mei

  • donderdag 4 mei 2023
  • Willem de Waard

Zondag 14 mei staat er weer een ProgFrog evenement op de agenda in 't Blok. Dan komt de geboren Fransman Franck Carducci voor de 6e keer naar Nieuwerkerk a/d IJssel. Ditmaal met zijn 'The Extravaganza 2023 tour'. Onlangs bracht hij ook zijn 4e studioalbum 'Naked' uit.

Circus Carducci
Bij kostuums, make-up, psychedelische sferen, humor en sensualiteit denk je waarschijnlijk aan bands als Genesis, Alice Cooper en David Bowie, Led Zeppelin, Pink Floyd maar dan heb je Franck Carducci & The Fantastic Squad nog niet gezien! Carducci leidt als een Master of Ceremonies zijn Rock ’n Roll Circus, bestaande uit rasmuzikanten en -entertainers. Je zintuigen krijgen geen seconde rust terwijl deze personages je meenemen in een kleurrijk en flamboyant spektakel. De grenzen van alle genres worden overschreden in deze rock-show.

Geschiedenis
Het eerste album ' Oddity' uit 2011 was vol beloften en het begin van een epische reis. Op het podium begint hij zijn handtekening te zetten. Er komt van alles aan te pas om er een onvergetelijk spektakel van de te maken.  Na de release van het langverwachte 'Torn Apart' uit 2015, met speciale gast Steve Hackett (Genesis), ging de 'Tearing the Tour Apart' de weg op in Europa en maakte Franck zijn show tot een van de meest onweerstaanbare in de rockscene. In 2017 werd een livedvd van de tour uitgebracht die na ongeveer 100 dates eindigde met een staande ovatie op het podium van het 'Loreley Night of the Prog-festival' voor zo'n 6000 mensen.

Carducci leidt als ceremoniemeester zijn Rock 'n Roll Circus waar elk van zijn spelers een kant van zijn muziek belichaamt. Wie kan uitleggen hoe een 12-snarige gitaar extra hals aan een basgitaar zou worden toegevoegd, hoe een krachtige gitaarriff zou gaan met een hete buikdans, of een Mellotron-solo zou eindigen in een duel met een didgeridoo? Wie kan ook uitleggen hoe Achilles, gitaar en zwaard in de hand, een sensuele Alice uit haar Wonderland zou ontvoeren? Laat ze je echter oppakken en in de palm van hun hand nemen. Je wilt niet weggaan tot de allerlaatste noot van het concert heeft geklonken. Je zintuigen krijgen geen moment rust terwijl deze personages je meenemen naar een plek waar dromen koning zijn, emoties koninginnen en muzikale genres grenzeloos worden overschreden.

September 2017 was de start van 'On The Road to Nowhere' tour, waar de band de prijs 'Best Overseas Band' won van het Britse tijdschrift Classic-Rock Society. Na de release van zijn 3e opus 'The Answer' uit 2019, ging Franck in 2021 opnieuw op pad met zijn Fantastic Squad voor  'The Answer Tour' met als hoogtepunt Sting ondersteunend voor 15.000 mensen. 

Nieuwste album
Nu is er dan 'Naked' die op 20 maart uitkwam. Een album met 9 ingetogen versies van zijn beste werk waaronder zelfs een heuse cover van Bruce Springsteens klassieker 'Dancing In The Dark'. Het optreden in 't Blok start om 15.00 en de entree is € 15  
Franck Carducci & The Fantastic Squad – Progfrog

Een week later staat overigens alweer de volgende ProgFrog middag op het programma. Zondag 21 mei komt namelijk For Absent Friends naar onze buurgemeente met als supportact Sound Of Strangers.
For Absent Friends (FAF) + support Sound of Strangers – Progfrog
   

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 mei 2023