Indierockband Mood Bored in Zwaardvis 20 mei

  • vrijdag 5 mei 2023
  • Willem de Waard

Zaterdag 20 mei is tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle een interview te horen met het Tilburgse indierocktrio Mood Bored. Afgelopen week brachten ze hun eerste EP uit. Daarop nemen ze hun eigen existentiële crisis met een korreltje zout. Zoals ze zelf zeggen behoren ze tot de pechgeneratie. Uiteindelijk gaan we toch allemaal de pijp uit. ‘Klimaat crisis, tsunami’s, oorlogen en weten wij veel wat er allemaal gaat gebeuren. Waarom zit ik dan nu te stressen?’

De drie vrienden, frontvrouwe en bassiste Myrte Driesenaar, gitarist Daan Stuyven en drummer Timo de Wit leerden elkaar kennen op de Rockacademie in Tilburg. Als Mood Bored besloten ze hun twintigers-existentialisme om te zetten in opkikkerende indierock. Op hun ruigst klinken ze als Slow Pulp, op hun meest dromerig als Men I Trust. Afgelopen zomer debuteerde ze met single 'Easy Going' en deden mee met de jaarlijkse Popronde. Meer dan twintig Popronde-shows verder en met hun eerste buitenlandse shows al in het vooruitzicht, verscheen eind april hun debuut-EP Bored op Mattan Records (waarop ook POM en The Vices zitten). In zeven liedjes bezingen ze hun frustraties over een wereld die constant lijkt tegen te werken. Met een hele hoop zelfspot en een greintje humor, dat wel.

De release van de EP vond plaats op 4 mei in de Amsterdamse Cinetol. Vervolgens staan deze maand shows gepland in de Hilversumse Vorstin (19 Mei) en Sniester Festival in Den Haag (27 mei) om in juni de oversteek te maken voor shows in Groot-Brittannië (London, Glasgow en Newcastle). Genoeg aanknopingspunten om de band tijdens Zwaardvis in de schijnwerpers te zetten.    
Mood Bored (@moodboredband) • Instagram-foto's en -video's

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 mei 2023