Harlem Lake en The Mocks in Zwaardvis 13 mei

  • woensdag 3 mei 2023
  • Willem de Waard

Zaterdag 13 mei laten we tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis twee bands voor het voetlicht treden die beiden onlangs met nieuw werk kwamen. De Americana Blues rockband Harlem Lake, afkomstig uit de omgeving van Haarlem, was vorig jaar ook al eens te horen toen hun debuutalbum verscheen. The Mocks is een jonge beatband uit Nieuw Vennep die onlangs alweer hun vijfde single de wereld inslingerden. Beide bands zijn zeer binnenkort ook op de podia te bewonderen. Harlem Lake komt op zaterdag 20 mei naar CAPSLOC in Capelle a/d IJssel en The Mocks staan op vrijdag 26 mei op de affiche van de 11 editie van het Haagse Sniester Festival.

Harlem Lake
Nadat ze in het voorprogramma van Walter Trout stonden en in 2021 hun veelgeprezen debuutalbum uitbrachten, wonnen ze de European Blues Challenge 2022. Nu, 1,5 jaar na debuutplaat A Fool's Paradise vol. 1, die destijds gepresenteerd werd door Johan Derksen in het bluesmekka Grollo, heeft het kwintet hun tweede album 'Volition Live' gereleased. Het album ‘Volition Live’ bevat 6 nummers van ‘A Fool’s Paradise vol. 1’, 6 covers en 1 nieuw origineel. Allemaal live opgenomen. De band nam twee van hun grootste liveshows van 2022 op. Eén op de mainstage van Culemborg Blues (28.08.22) en een theatershow op Better Get Hit Festival (10.09.22). Het beste van twee werelden op een album. Zowel de extatische energie van het festivalpodium als de oprechte focus van een theaterzaal. 


Harlem Lake werd 4,5 jaar geleden opgericht, maar maakte al veel van de nachtmerries van alle bands door. Het uiteenvallen van een band en een regering die jarenlang alle concerten annuleerde vanwege een wereldwijde pandemie. Desalniettemin vonden ze een briljante nieuwe ritmesectie, gebruikten ze de vrije tijd om een ​​album op te nemen en in 2022 werd hun doorzettingsvermogen en harde werk eindelijk beloond. Door de European Blues Challenge te winnen verzekerden ze zich van een succesvolle festivalzomer die het verlangen van Harlem Lake naar een herkenbare carrière versterkte. Dat alles resulteerde in deze liveregistratie.
Harlem Lake | Americana Blues Rock from The Netherlands

The Mocks
Het trio The Mocks is geïnspireerd door de mod-beweging uit de jaren zestig. Ze komen gekleed in de mooiste maatpakken. Hun muziekstijl is sterk beïnvloed door de beatmuziek van o.a. The Who, The Kinks, The Small Faces en The Motions. Hun liveshows vangen de rauwe energie van vervlogen tijden. Dit wordt nog eens versterkt door het gebruik van vintage gitaren, versterkers en microfoons. Hoewel de band zijn wortels heeft in muziek die meer dan een halve eeuw oud is, klinken de nummers verfrissend en verhelderend in de wereld van vandaag, waar effecten en autotune de norm zijn geworden. Debuutsingle My Girl (2020) werd snel opgevolgd door The Bogey Man en Not Ready (2021), Out Of Sight/Same Old Day (2022) en meest recente single Do Me Good/Sticks 'n Stones (2023).  

The Mocks is onlangs ook geselecteerd om mee te reizen met de jaarlijkse Popronde die van september tot en met november langs 42 steden trekt door het gehele land. Daarvoor zijn ze overigens ook al te zien op het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde op 21 juli.
The Mocks | Facebook

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 3 mei 2023