Wantijpop heeft programmering rond

  • zondag 30 april 2023
  • Willem de Waard

Het jaarlijkse Dordtse Wantijpop heeft zijn programmering rond en vindt plaats op zaterdag 10 juni in het Wantijpark. Dit jaar staan Antoon, Waylon, Froukje, Jaap Reesema, The Vices, Personal Trainer en Peperzout op het Ames hoofdpodium van het gratis festival dat al sinds 1995 wordt georganiseerd in het Wantijpark. Het Haagse trio Prins S. en De Geit is de headliner van het Popcentrale podium. Het volledige programma van het Popcentrale podium op Wantijpop bevat daarnaast ook MINKO, ONHEIL, Mensenkinderen, Rz, BUNKER, Trix & LUUK en Off the Floor. Met een breed scala aan stijlen, van pop tot rock, van hiphop tot black metal, is er voor iedereen wat te ontdekken.

Artiesten op het Hoofdpodium
Antoon is momenteel de meest beluisterde artiest op Spotify. We kennen hem van hits als 'Hallo' en 'Olivia'. Eén van Nederlands grootste rockacts, Waylon, staat voor de tweede keer op het podium van Wantijpop. In 2017 was hij al eens eerder te zien en nu komt hij terug. De jonge singer-songwriter Froukje, bekend van o.a. 'Ik wil dansen' en 'Onbezonnen' schiet razendsnel door de Nederlandse hitlijsten en mocht niet ontbreken. Jaap Reesema speelt dit voorjaar met zijn clubtour door heel Nederland en zo ook op Wantijpop.  Dordtenaar, talentvol artiest en producer Koen Brand oftewel Peperzout, staat voor het eerst op het grote podium. Met zijn vernieuwende sound brengt hij positiviteit dichterbij en verrassen zal hij zeker.  Dit jaar zijn het Popcentrale podium, Geheime deuntjes en Koning Eik wederom onderdeel van het programma. 
Wantijpop - Zaterdag 10 juni 2023 - Gratis en voor alle leeftijden!

Wantijlive
Een dag eerder, op vrijdag 9 juni, vindt Wantijlive plaats. Dit is de betaalde editie van het festival. Hier zullen vanaf 16.00 uur artiesten optreden als Anouk, Danny Vera, Rolf Sanchez en Dion Cooper.
Wantijlive | 9 juni 2023 | Muziekfestival met de beste live acts

Het programma Zwaardvis van Radio Capelle volgt gedurende het festivalseizoen alle festivals in de regio in de uitzendingen op zaterdagmiddag tussen 12.00-14.00 uur d.m.v. interviews met organisaties en optredende artiesten. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 april 2023