Programmering Schippop bekendgemaakt

  • zondag 30 april 2023
  • Willem de Waard

Soms vraag jezelf af; bestaat het nog, een gratis festival? Het antwoord daarop is ja! Er zijn ook na de moeilijke coronajaren nog steeds gratis festivals. Schippop in Schipluiden bij Delft is zo'n festival. Het is een laagdrempelig, gratis festival dat door veel mensen wordt bezocht, van ouders met kinderen uit de omgeving tot muziekliefhebbers uit heel Nederland. Voor een gratis festival zijn subsidies, sponsors en 'vrienden van' essentieel. Schippop heeft dat allemaal waardoor er ook dit jaar op zaterdag 10 juni een editie op de festivalkalender prijkt.

Schippop is een gratis popfestival dat jaarlijks wordt gehouden in Schipluiden. Het is een kleinschalig, intiem festival met een uitstekende sfeer. Bij festivals denk je wellicht aan uitgestrekte grasvelden, drie podia en een veel te strakke programmering. Zodat je zelfs op je vrije dag aan het plannen bent! Dat is bij Schippop duidelijk niet het geval. Een charmant podium siert een lief grasveldje vlak bij de plaatselijke tennisvereniging. Naar het blijkt ruimte genoeg voor Schippop. Alles is netjes verzorgd. Geluid, eettentjes, dixies, kinderopvang en ook het weer werkt meestal mee. Het festival staat erom bekend dat de programmering veelzijdig is en dat de bands die geboekt worden aan de vooravond van het grote succes staan. Bands die in het verleden het Schipluidense grasveld onveilig maakten, stonden niet lang daarna op de grote landelijke festivals. Denk aan DeWolff, Triggerfinger, Chef’s Special, Kensington, Diggy Dex, Fresku & Will And The People.

De 22e editie vindt plaats op evenemententerrein Tiendweg in Schipluiden. Vanaf 13:30 uur tot laat in de avond barst het festival los en is er ook voor de kinderen genoeg te doen. 
https://schippop.nl/

Het programma Zwaardvis van Radio Capelle volgt gedurende het festivalseizoen alle festivals in de regio in de uitzendingen op zaterdagmiddag tussen 12.00-14.00 uur d.m.v. interviews met organisaties en optredende artiesten. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 april 2023