Interview Fröbl in Zwaardvis 10 december

  • zondag 4 december 2022
  • Willem de Waard

Zaterdag 10 december is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis muzikant Alwin van de Bree te gast. Hij is bekend als gitarist van de Rotterdamse band Annie Wine waarmee hij al veelvuldig in onze regio heeft opgetreden.

Eerder dit jaar ontstond bij toeval een soloactiviteit onder de naam Fröbl en bracht hij onder deze naam zijn solodebuutalbum 'The Slow Inevitable Death of Our Universe' uit. Het is een album waarvan de nummers grotendeels tijdens de pandemie zijn gecomponeerd. Onnodig te zeggen dat dit album is geïnspireerd door de wereld en de samenleving en zijn langzame achteruitgang.

De in Nieuwerkerk a/d IJssel woonachtige muzikant haalt zijn inspiratie uit veel verschillende invloeden. Muziek van de jaren 60 tot nu, popcultuur, videogames, de samenleving, mentale worstelingen en het leven in het algemeen. Alwin besloot dat het tijd was om zijn eigen muzikale reis te volgen. Het resultaat is het 7-track tellende debuut dat afgelopen augustus het levenslicht zag. Het is via onderstaande link te beluisteren en het verhaal erachter is zaterdag 10 december tussen 12.00-14.00 uur te horen bij Radio Capelle. Van het nummer 'Cracks Appear On The Surface' is ook een videoclip gemaakt. Ook de link is hieronder te vinden.   
Slow Inevitable Death of Our Universe | Fröbl (bandcamp.com)
Fröbl - Cracks Appear On The Surface - YouTube

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 december 2022