Capellenaren met geldzorgen kunnen vanaf nu hulp krijgen van Nederlandse Schuldhulproute

  • maandag 3 oktober 2022
  • Max Theodoridis

Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen. Hierdoor zoeken steeds meer mensen hulp bij geldzorgen. Om deze mensen eerder in beeld te krijgen en te helpen is de gemeente Capelle daarom een samenwerking gestart met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR).

Capellenaren kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de online test op Geldfit.nl. Door korte vragen te beantwoorden kun je hier inzicht krijgen in je financiële situatie en ontvang je een uitslag met persoonlijk advies. Ook ontvang je een overzicht van hulp die beschikbaar is in de gemeente. In Capelle zijn dat bijvoorbeeld organisaties zoals Welzijn Capelle of de hulp van een Budgetmaatje.

Voor mensen die liever bellen is ook telefonische hulp mogelijk. Via het gratis telefoonnummer 0800-8115 denkt een medewerker met je mee en word je eventueel verwezen naar passende hulp in de buurt. Daarnaast biedt Geldfit.nl ook informatie speciaal voor jongeren. Met een online test, online begeleiding, handige tips of hulp in de buurt.

Betalingsachterstanden voorkomen
Wethouder armoedebeleid Harriët Westerdijk is blij met de nieuwe samenwerking: "De NSR helpt om te voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot problematische schulden. Dat is nu extra belangrijk, omdat door de hogere prijzen voor zaken als energie en de dagelijkse boodschappen het voor steeds meer mensen moeilijker is om op tijd de rekeningen te betalen. De kans op schulden wordt daarmee groter."

Daarnaast is de samenwerking niet alleen gericht op burgers, maar ook op ondernemers. Zij kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl. Hier worden ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening aangeboden om hen zo goed mogelijk te ondersteunen bij financiële risico's.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 oktober 2022