Alle winnaars Grote Prijs van Rotterdam bekend

  • maandag 19 september 2022
  • Willem de Waard

De afgelopen twee weken heeft de muziekcompetitie de Grote Prijs van Rotterdam weer plaatsgevonden in de Maasstad. Deze jaarlijkse competitie voor nieuw opkomend talent levert altijd weer verrassende winnaars op. 

Eerder berichten we al de winnaars in de categorie Hiphop en Producer. Afgelopen weekend kwamen daar de categorie bands en singer-songwriter bij. 

Op zaterdag 17 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 finale in de categorie Bands. Chasing Hills, JOLENE, Daimy Lotus, Ruwhel en Karvel streden om de titel in Theater Zuidplein. De vijf finalisten moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. Ruwhel werd aan het einde van de avond benoemd tot de Juryprijswinnaar. De act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen, Chasing Hills, won de Publieksprijs. Laatstgenoemde band was onlangs nog te gast in het programma Zwaardvis van Radio Capelle.

Op zondag 18 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 finale in de categorie Singer/Songwriter. Daniel Nolet, TESSA., LUCIA, JÓRMA en Alexandra Alden streden om de titel in Theater Zuidplein. De vijf finalisten moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. Daniel Nolet werd aan het einde van de avond benoemd tot de Juryprijswinnaar. De act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen, TESSA, won de Publieksprijs.

Alle winnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 bekend
Met de bekendmaking van de winnaars van Singer/Songwriter en Bands zijn alle winnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 bekend. Op donderdag 8 september vond de finale van Hiphop en Producer in BIRD plaats. KIIRO won de Juryprijs en Dirikteur de Publieksprijs van Hiphop. In de categorie Producer ontving Susan Right de Juryprijs en De Kraken de Publieksprijs.

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats. Ook mogen de winnaars uitkijken naar een optreden tijdens het Bevrijdingsfestival Rotterdam op 5 mei 2023
https://popunie.nl/actueel/

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 september 2022