Streep door Vlootschouw vanwege slechte weersvoorspellingen

  • donderdag 15 september 2022
  • Max Theodoridis

De Vlootschouw in Nieuwerkerk aan den IJssel is afgelast. Het bestuur van stichting Evenement heeft dat vandaag besloten. Vanwege slechte weersvoorspellingen met wind en eventueel onweer zou het door laten gaan van het evenement onverantwoord zijn.

De Vlootschouw was al ver in voorbereiding en stond gepland op zaterdag 17 september. Vanwege de coronamaatregelen kon het evenement de afgelopen twee jaar ook al niet worden georganiseerd. 

“Hoe vervelend het besluit ook is, we vinden het onverantwoord om het door te laten gaan. Sport Stichting Zuidplas heeft al aangegeven dat de stormbaan en springkussen niet nat mogen worden en zal het terrein onbegaanbaar worden om de spullen op te bouwen” laat Dick Belt van Stichting Evenement weten op hun Facebookpagina.

Domper
Het afblazen van de Vlootschouw is voor het bestuur en de vrijwilligers een grote domper legt Belt uit. “Eindelijk mochten we weer na de corona periode maar we kiezen echt veiligheid als eerste prioriteit. Het is een te groot risico om met de stevige wind tenten en kramen neer te zetten. De risico's zijn te groot dat er iets mis gaat met zo'n weersvoorspelling. Dan beter nu de stekker er uit dan dat er tijdens het evenement iets gebeurt waarvan de reactie wordt ‘jullie konden toch weten dat het hard zou gaan waaien’.”

De stichting probeert iedereen die bijvoorbeeld een kraam heeft of spullen zou leveren zo snel mogelijk te informeren. “De vlootschouw is een te groot evenement om dit even een weekend door te schuiven en het zal dan ook pas volgend jaar worden tot er een nieuwe editie komt. Dat is voor de vrijwilligers een grote tegenslag, die waren al weken bezit met de voorbereidingen”, aldus bestuurslid Liane Boele.

Foto: Stichting Evenement

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 september 2022