Eerste winnaars Grote Prijs van Rotterdam bekend

  • maandag 12 september 2022
  • Willem de Waard

De eerste winnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam zijn bekend. Op donderdag 8 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 finale in de categorieën Hiphop en Producer in BIRD.

In de categorie Hiphop streden Devón, Lemon el Agrio, Dirikteur, KIIRO & RAiK om de titel en bij Producer waren dat Susan Right, Nachtwaker, De Kraken en Jelle Bolijn. De finalisten bij Hiphop moesten in 20 minuten de jury en het aanwezige publiek overtuigen met hun optreden. In de categorie Producer kregen de finalisten één uur de tijd om een track in elkaar te zetten.

KIIRO won de Juryprijs bij Hiphop en Dirikteur won de Publieksprijs. De act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen won de Publieksprijs. Bij Producer won Susan Right de Juryprijs en ging De Kraken er met de Publieksprijs vandoor. 'De winnende act bracht ons good-old Hiphop vibes zonder dat het stoffig wordt. We leerden de persoon achter de act kennen via sterke flows en teksten. Nog even en hij is ieders aidoru!'Aldus de jury bij Hiphop.

KIIRO, geboren 2000 Tokyo Japan, woont en werkt in Rotterdam. De Rotterdamse muzikant is sinds 2015 al bezig met het schrijven van nummers en het maken van beats en zijn passie is sindsdien alleen maar gegroeid. De teksten van Kiiro, in combinatie met zijn woordkeuze, lage stem en lazy manier van rappen pakken meteen je aandacht.⁠

Susan Right draaide onder andere al bij Burning Man NL, Panama Amsterdam en Sugar Factory Amsterdam en heeft sinds 2020 ook het produceren opgepakt. Ze produceert vooral melodic & organic house en melodic & deep techno. Op 9 september, de dag na de finale, bracht ze haar eerste EP uit!⁠ 'Hypnotiserend & volwassen met een kop en een staart'.Aldus de jury bij Producer.

De winnaar heeft met de overwinning onder andere Ä 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2023 gewonnen.Rotterdam Music Awards Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreikingvan de Awards vindt later dit jaar plaats.
 
Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de eerste finaledag van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Met de gestreden finales van Hiphop en Producer zijn we er nog niet; op zaterdag 17 september volgt de finale van Bands in Theater Zuidplein. Een dag later vindt op diezelfde locatie de finale van Singer/Songwriter plaats.
 
Meer over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam is te vinden via de website, Facebook en Instagram. Een interview met de organisatie tijdens het programma Zwaardvis op 3 september is hieronder nog terug te luisteren.

http://radiocapelle.nl/podcasts/5574-finales-grote-prijs-van-rotterdam/

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 12 september 2022