Singer-songwriter Ella East, Finales Grote Prijs van Rotterdam en Popronde Gouda in Zwaardvis

  • woensdag 15 september 2021
  • Willem de Waard


Zaterdag 18 september heeft het programma Zwaardvis van Radio Capelle een drukke agenda. Tussen 12.00-14.00 uur is een interview en nieuwe muziek te horen van van de Rotterdamse singer-songwriter Sietske Oosterhuis, beter bekend onder haar artiestenaam Ella East. Daarnaast is er volop aandacht voor de Finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, de jaarlijkse muziekwedstrijd voor Rotterdamse muziektalenten. Tot slot strijkt komende zaterdag de jaarlijkse Popronde neer in Gouda. Ook zo'n evenement waar de talenten voor de toekomst hun opwachting maken. 
 

Ella East
Hoor je Ella East zingen dan weet je meteen dat zij het is. Haar heldere stem raakt elk publiek weer en hoe langer ze op het podium staat, hoe dieper de zintuigen geprikkeld worden. Haar muziek is soms licht en fragiel, aangesterkt met elektronische invloeden of in volle band bezetting. Ze laat zich inspireren door artiesten als London Grammar of de Zweedse Sigrid. 'Popmuziek van nu heeft altijd een soort melancholie.  Het kan heel up klinken, maar met wat donkere lyrics… daar houd ik van, dan kan je me wegdragen' In oktober 2018 bracht ze haar debuut EP 'Where To Go' uit in eigen beheer. Ze speelde de afgelopen jaren o.a. in Bird, op Altersonic en in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Komende zondag presenteert zij haar nieuwste EP in Theater Walhalla in Rotterdam.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
Komende zaterdag en zondag vinden ook de finales plaats van de Grote Prijs van Rotterdam. Die vinden in vier verschillende categorieën plaats in Theater Zuidplein op zaterdag 18- en zondag 19 september. Tijdens de uitzending bellen met de Popunie, de organisator achter deze muziekcompetitie.
http://radiocapelle.nl/nieuws/14947-finales-sena-performers-grote-prijs-van-rotterdam/

Popronde Gouda

Zaterdag 18 september is de kaas en stroopwafelstad Gouda het decor van de jaarlijkse Popronde. De Popronde is vorige week gestart in thusistad Nijmegen en reist tot en met eind november door heel Nederland. Onze provincie word 6 keer aangedaan. Leiden (16-9), Gouda (18-9), Delft (23-9), Dordrecht (10-10), Rotterdam (6-11) en Den Haag (20-11). Op 27 november eindigt dit muziekevenement in Amsterdam. De editie Gouda start om 15.00 uur in de Goudse Schouwburg en eindigt om middernacht in het Stadhuis van Gouda.
https://www,popronde.nl/

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 september 2021
Geen andere berichten van 2021-09-15 gevonden.