Capelse VVD vraagt college naar maatregelen voor verhogen vaccinatiegraad

  • vrijdag 10 september 2021
  • Sjoerd de Graaff

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat de volledige vaccinatiegraad in Capelle aan den IJssel met 64% ruim onder het landelijke gemiddelde van 77% ligt. Van de jonge schoolgaande Capellenaren (12 tot 18 jaar) is 32% volledig gevaccineerd.

De Capelse VVD vraagt het college naar maatregelen om de vaccinatiegraad in de gemeente verder te verhogen. Daarbij vraagt de VVD specifiek naar maatregelen die kunnen bijdragen om de vaccinatiegraad onder Capelse schoolgaande jongeren te verhogen. Er wordt ook gevraagd of er zicht is op de lagere vaccinatiegraad en of het college ook de mening deelt om de vaccinatiegraad te verhogen. Voor de schoolgaande jongeren wil de VVD kijken naar de mogelijkheden om specifieke maatregelen voor jongeren te nemen. 

Raadslid Mels Landzaad: "Om uit deze crisis te komen is een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad van groot belang. De scholen zijn weer begonnen en de herfst staat voor de deur. Juist nu kan de gemeente een belangrijke rol spelen om de vaccinatiegraad in Capelle verder te verhogen."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 september 2021