Pop- en Cultuurpodium CAPSLOC steeds meer van het slot

  • dinsdag 15 juni 2021
  • Willem de Waard

Doordat er steeds meer versoepelingen komen gaan ook de theaters, musea en poppodia weer langzaam van het slot. Dat is ook geweldig nieuws voor CAPSLOC in Capelle a/d IJssel.

Radio Capelle onderhoudt warme banden met het Capelse pop- en cultuurpodium en geeft dan ook met grote regelmaat aandacht aan de activiteiten die zij organiseren. Nu Nederland van het slot gaat kunnen er ook weer activiteiten binnen plaatsvinden met steeds meer bezoekers.  De eerste liveavonden zijn dan ook alweer gepland in CAPSLOC.

Skapiche?! (10 juli)
Skapiche?! is een energieke uptempo Goudse party ska band die van ieder optreden een wervelende showweet te maken! Dit doen ze met hun eigen versie van SKA. Aanstekelijke melodieën, rockende riffs, knallende polka en opzwepende shouting waarbij het publiek wordt uitgenodigd om vooral lekker mee te doen. Met een solide basis van drum, bas, gitaar en toetsen, aangevuld met drie swingende blazers gecomplementeerd door een zangeres met een dijk van een stem en onuitputtelijke energie maken ze van elk(e) zaal of festival één groot pompend uptempo feest. In juli 2018 is de EP ‘My Night’ uitgekomen waarop de veelzijdigheid van deze band goed te beluisteren is. Skapiche?! was in het verleden regelmatig te gast in programma's als Zwaardvis en Bang Your Radio bij Radio Capelle. 

Rum For Breakfast en Rebekka Keus (24 juli)
Rum For Breakfast is de verslavende mengelmoes van vriendschap, avontuur en een merkwaardig surfritueel uit Panama. Een project waarmee frontman Machiel Scholten alle kanten van zijn kleurrijke karakter laat zien. Soms zijn dat popliedjes die klinken als een koele bries op een warme dag, andere keren is het melancholische indierock die schuurt en knettert. Toch klinkt het altijd zoals de schrijver van de liedjes zelf: ontspannen, spontaan en intiem. Met drummer Joeri Wulffraat als muzikale steun en toeverlaat, werkt Machiel in zijn Rotterdamse DIY-studio aan een debuutalbum. Een plaat die perfect past in de platenkast van liefhebbers van Tom Misch, The Whitest Boy Alive en The National. Met liedjes over reizen, het ontmoeten van nieuwe mensen, liefde en surfen. Live worden deze tot leven gewekt door een energieke band vol getalenteerde vrienden. Zo won Rum for Breakfast in 2020 de publieksprijs van de Grote Prijs van Rotterdam en tourde de band meerdere keren langs de kusten van Frankrijk en Spanje. Nu kijkt de groep uit naar zonnigere tijden, waarin ze kunnen rondreizen met hun nieuwe muziek en een slokje 'rum on the side'. 

Rebekka Keus 
Singer-songwriter Rebekka Keus is een Nederlands Mexicaanse zangeres die haar levenservaringen omzet in muziek. De laatste jaren heeft ze haar base in Den Haag en omstreken waar ze samen met andere muzikanten in het Spaans en Engels muziek creëert en optreed. In staat om een kamer stil houden met een origineel stuk, of te rocken met bands als Rum for Breakfast, gedijt ze goed in verschillend genres. Haar doel is om betekenisvolle muziek te maken waarmee je je minder alleen voelt, en die je even laat nadenken.

Jordi Martin (7 augustus)
Het volgen van z’n hart en intuïtie werd al snel belangrijker nadat hij steeds vaker last had van een misplaatst gevoel tijdens zijn diverse optredens. Hierop begon de zoektocht naar zichzelf waarop hij zich begon te verdiepen in de menselijke psyche. Al snel ontwikkelde hij daarbij een passie voor de grote vragen des levens. Thema’s waar Jordi Martin over schrijft met verhalende empathische teksten en fluoriserende melodieën. Jordi Martin is een ambitieuze en multi-getalenteerde muzikant. Hij is niet alleen virtuoos op z’n gitaar, maar zingt en speelt verschillende instrumenten die hij verwerkt in zijn eigen prachtige songs. Hij toerde al eerder met verschillende acts de hele wereld over maar besloot toch zijn eigen muziek na te streven en die met de wereld te delen. Afgelopen maanden bracht hij zijn eerste songs uit afkomstig van zijn aankomende EP ‘Getting To Know Me’ en wist hij verschillende malen de ‘New Music Friday’ op Spotify te behalen. Ook was hij o.a. te gast bij Giel Beelen’s ochtendshow en Radio5 Volgspot. 

Aidan & The Wild en Lucky Blue (21 augustus)

Met zijn muziek neemt Aidan & the Wild je mee op een muzikale reis door zijn persoonlijke interpretatie van folk en americana. Een grote dosis vaak onconventionele gitaartechniek en een ontwapenend eerlijke stem maken zijn muziek een dynamisch geheel dat tegelijkertijd modern in het gehoor ligt en tegelijkertijd een tijdloosheid met zich mee draagt. Aidan & The Wild was de afgelopen jaren ook veelvuldig te horen in het programma Zwaardvis van Radio Capelle.  

Lucky Blue
Vier ruwe diamanten stevig in de Rotterdamse grond met hun klauwen uit de mouwen die een zaadje in de zuidelijke schaamstreek van het land willen planten. De Rotterdamse Happy Go Lucky Indie-rock band ‘Lucky Blue’ spettert van elk podium en laten zelfs je oma springen! Voordat de band de jongste editie van de Grote Prijs van Rotterdam won had Radio Capelle ze al op de korrel. De aanstekelijke single 'Alone' was één van de meest gedraaide songs gedurende het coronajaar.  

Raven Called Sin (04 september)
Raven Called Sin vertolkt de zonden van de mensheid in de huidige maatschappij op deze wereld. De teksten van frontman Dylan Lammens reflecteren de pijnlijke waarheid als een spiegel op onze samenleving. Niet alleen de teksten maar ook de muziek grijpen de luisteraar bij de strot. Er wordt een 'wall of sound' gecreeerd door de staccato grooves en progressieve drum beats. Daar bovenop worden de wervelende gitaarmelodieen, grommende bas riffs en getergde vocalen losgelaten. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Born of Osiris, Monuments, Periphery, Architects en Volumes. Raven Called Sin releasde hun nieuwe EP Asocial in mei 2021.

Vampire Boyfriend (18 september)
Vampire Boyfriend schrijft liedjes over 'bloed, seks en satanische self-care rituelen', aldus Janine van Osta, de spil van de Nederlands/Vlaamse band. Dat klinkt misschien een beetje kort door de bocht, maar is uiteindelijk ook precies de gedachte achter het gezelschap. Vampire Boyfriend – in zijn origin story – verpakt contrasterende elementen samen; het roze glitterschriftje met boyband-stickers én het Boek der Doden. Het zoete en het zware worden samengebald tot zelfverzekerde, rafelige liedjes. De eerste twee singles, het gelijknamige ‘Vampire Boyfriend’ en ‘(You Don’t Have To Be A) Shark’, zijn bewust uitgebracht in demo-vorm. 'Ik wilde niet meer een singer-songwriter met een gitaar zijn,' legt Van Osta uit. 'Ik pakte andere instrumenten erbij en wilde ideetjes uitwerken die 100% uit mijn hoofd kwamen. Dat wilde ik onderzoeken'. De speelse knipoog is altijd aanwezig geweest in het werk van Van Osta, die in het verleden optrad als St. Helena Dove en al jaren vast bandlid is van Broeder Dieleman. Binnen deze projecten ontstond er telkens een creatieve situatie waarbij het arrangement deels werd ingevuld door een ander. Vampire Boyfriend doet niet aan dat soort opsmuk. Alle liedjes liggen wat dichterbij Van Osta’s eigen gedachtegang. Met Mitchell Quitz, Arno Geers en Sophie Reekers in de gelederen worden de randjes wat meer opgezocht. Omdat de liedjes zo ongedwongen tot stand komen is er altijd ruimte om een nieuwe richting in te schieten. 'In Saint Helena Dove probeerde ik het goed te doen voor andere mensen, in Vampire Boyfriend probeer ik het goed te doen voor mezelf.'

We Are Hunters (25 september) 
Het uit Nijmegen afkomstige jagerscollectief ‘We Are Hunters’ heeft de afgelopen jaren al menig podium afgebroken met hun scherpe mix van Classic Rock, het beste uit de skateparken van de 00’s en een gezond vleugje pop. Geen verrassing dat optrekken met dit vijftal wordt ook wel beschreven als een wervelwind van bierblikken, slechte grappen en een lading energie waar je U tegen zegt. Na de ravage die zij achter lieten tijdens de winst van de Roos van Nijmegen, een bomvolle Grenswerk-kerk tijdens de Zomerparkfeesten, een uitverkochte release in Luxor Live en een ‘gezonde’ tour door Duitsland, is het nu tijd om de borst nat te maken voor het volgende jachtseizoen in aanloop naar de EP ‘Halocline’. Check de laatste singles ‘Superhero, One More Try en Counting Stars. 12 juni jongstleden was frontman Rico Neeter nog te gast in de uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle. 

Voor meer info over alle activiteiten en openingstijden raadpleeg de website van CAPSLOC;
Home - CAPSLOC Pop- & Cultuurpodium
 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 juni 2021
Geen andere berichten van 2021-06-15 gevonden.