Burgemeester Weber (Zuidplas) geeft noodverordening af

  • woensdag 12 mei 2021
  • Sjoerd de Graaff

Donderdagmiddag 13 mei speelt Willem II tegen ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. De Tilburgse spelers verblijven daarom in het Van Der Valk-hotel. Uit angst voor rellen heeft burgemeester Weber een noodverordening afgekondigd.

Er zijn geluiden van supporters van Willem II die dreigen de openbare orde te verstoren. Uit deze geluiden blijkt dat de supporters zwaar vuurwerk willen afsteken, vernielingen willen aanrichten en niet schuwen voor confrontatie met de politie. 

Noodverordening
Vanaf woensdag 16:00 tot donderdag 13:00 is de noodverordening van kracht. Deze houdt in dat mensen in de omgeving van Hotel Van Der Valk geen vuurwerk, stokken of fakkels bij zich mogen hebben, geen bivakmutsen, helmen en sjaals mogen dragen en de bevelen van de politie moeten opvolgen.

De wedstrijd tegen Willem II is een belangrijke voor ADO Den Haag. ADO strijd namelijk om in de eredivisie te mogen blijven. Als Willem II wint van ADO en een van de wedstrijden tegen FC Emmen of VVV-Venlo wint, degradeert ADO naar de Keuken Kampioen Divisie. Dit zou net als in seizoen 2006-2007 betekenen dat ADO degradeert naar de eerste divisie. In 2007-2008 heeft ADO zich wel, na een jaar eerste divisie, weer weten op te krabbelen naar een plek in de eredivisie.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 12 mei 2021
Geen andere berichten van 2021-05-12 gevonden.