Utrechtse rockband Jason Waterfalls in Zwaardvis 21 november

  • woensdag 11 november 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 21 november is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis een interview te horen met de uit Utrecht afkomstige rockband Jason Waterfalls. Daarmee gaat de band op herhaling in het alternatieve muziek- en informatieprogramma van Radio Capelle want in het vroege voorjaar van 2019 waren ze ook al eens te horen toen ze op de affiche stonden van het jaarlijkse showcasefestival Eurosonic-Noorderslag in Groningen.

Een bio van JASON WATERFALLS beginnen met dat de bandnaam lijkt op die TLC-hit uit de jaren negentig? Dat zou JASON WATERFALLS nooit doen want als je deze Utrechtse band met hun op Engelse sound geïnspireerde poprock hebt gehoord of gezien ben je die vergelijking snel vergeten. Denk eerder aan DON BROCO, of Nothing But Thieves. Stevige refreintjes, catchy coupletten en een bak live-energie die je doet watertanden, handenklappen en hardop zingen tegelijkertijd. Ook landelijke zenders heben door dat je deze band in de gaten moet houden. Nadat JASON WATERFALLS werd uitgeroepen tot 3FM Talent kwam de band in hoge rotatie op de zender voorbij en werd de band gepresenteerd op Noorderslag. Niet gek dat meerdere singles van de debuut EP van de band in Spotify’s New Music Friday te horen waren.

Met inmiddels ruime ervaring op zak als headliner voor uitverkochte zalen en als support-act van de groten der aarde gaat JASON WATERFALLS in het komende voorjaar niet alleen het land door met de uitgestelde Popronde maar volgt ook een headline show in thuisstad Utrecht. De Utrechters zijn een echte singles band want de succesnummers volgen elkaar in rap tempo op; New Reality (2018), Pick Up The Pieces (2018), Closer (2019) en Silhouettes (2019). Eerder dit jaar verscheen EP 'Pillars' met de aanstekelijke single 'Push' en inmiddels is het nieuwste wapenfeit 'Guns x Money' uitgebracht.

Zaterdag 21 november is niet allen de dag dat de band te horen is in Zwaardvis maar spelen ze ook in de Rotterdamse Baroeg in het kader van de Popronde pre-party's die gedurende het gehele najaar in het land plaatsvinden als opwarmer van de eigenlijke Popronde van voorjaar 2021. Het optreden in de Baroeg is via een livestream te volgen.

Tijdens de uitzending is ook een uitgebreid interview te horen met de Popunie. Zij organiseren o.a. de Rotterdamse Popweek die van 25- t/m 29 november plaatsvindt in de Maasstad. Het slotstuk is de uitreiking van de Rotterdam Music Awards op zondag 29 november.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 november 2020