Isala theater krijgt steun uit Kickstart Cultuurfonds

  • woensdag 21 oktober 2020
  • Willem de Waard

Het Isala Theater in Capelle a/d IJssel heeft ruim 50.000 ontvangen van het Kickstart Cultuurfonds om het theater nog meer coronaproof en comfortabel te maken, als aanvulling op de aanpassingen die het theater zelf al heeft gedaan. Het Isala Theater is al veilig, maar heel graag wilde het theater nog extra aanpassingen doen om de sfeer en het comfort voor het publiek te verhogen. Nu kunnen bijvoorbeeld bekerhouders besteld worden, waardoor bezoekers gemakkelijk hun drankje kwijt kunnen wanneer ze hun jas uitdoen. Transparante schermen in de foyers zorgen voor een veilig en prettig gevoel. Bovendien hebben daardoor meer bezoekers een zitplaats. Er komen ook extra stoelen.

Aangezien het Capelse theater verwacht dat de huidige maatregelen nog wel even van kracht blijven, zijn de medewerkers heel blij dat ze hiermee de toekomst in kunnen om het publiek veilig en sfeervol te ontvangen. Dat kan nu dus dankzij het Kickstart Cultuurfonds, dat financiële ondersteuning biedt aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea.

Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds, bedoeld om ervoor te zorgen dat die instellingen aanpassingen aan de 1,5 meter samenleving kunnen doorvoeren. Het is een initiatief van de BankGiro Loterij en een groot aantal private fondsen.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 21 oktober 2020