Vooruitblik evenementen Left Of The Dial en Masterclass Rob van der Loo in Zwaardvis 10 oktober

  • maandag 5 oktober 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 10 oktober gaan we tijdens het programma Zwaardvis met de organisaties vooruitblikken naar twee evenementen die binnenkort plaatsvinden in onze regio. 

De eerste is het jonge Rotterdamse Festival Left Of The Dial dat op vrijdag 16- en zaterdag 17 oktober door Rotown georganiseerd wordt. Het Rotterdamse poppodium heeft een speciale social distancing versie ontworpen die niet zoals gebruikelijk in Rotown maar in de grotere Maassilo gaat plaatsvinden. De 3e editie van het festival zal dan ook anders zijn de eerste twee edities. 

Left of The Dial is een showcasefestival dat twee jaar geleden ontstond. Het brengt de beste nieuwe bands op het gebied van alle soorten alternatieve muziek naar de Maasstad. Het volledige programma is terug te vinden op http://www.leftofthedial.nl   

Het tweede evenement dat we in de uitzending belichten vindt plaats op Zondag 18 oktober in het Capelse pop- en cultuurpodium CAPSLOC. Die middag vindt er namelijk vanaf 15.00 uur een masterclass plaats van Rob van der Loo, de bassist van o.a. Epica en in een verdere verleden van de band Delain.

Rob van der Loo begon met het bespelen van de basgitaar toen hij 15 was. In 1999 kwam hij bij Sun Caged. In die tijd hield hij zich ook bezig met (solo)projecten, waaronder Freak Neil Inc.. Hierbij speelde hij met veel muzikanten van bands zoals Death, Testament, Sun Caged, Ayreon, Stream of Passion, After Forever en vele andere. In januari 2011 kwam Van der Loo bij een nieuwe band genaamd MaYaN met o.a. leden van Epica, de band waarin hij op 25 maart 2012 bassist is geworden.

Rob geeft je tijdens de masterclass de kans een praatje te maken, te jammen en persoonlijke feedback te ontvangen. Tevens zal hij zijn bassounds, live set-up en speeltechnieken toelichten. Voor iedere deelnemer ligt er ook een klein presentje klaar. Het evenement wordt georganiseerd door https://bassacademy.com   

Zwaardvis is iedere zaterdag tussen 12.00-14.00 uur te beluisteren bij Radio Capelle.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 oktober 2020