Gemeente Capelle wint Circulair Spelen Award 2020 met de Watervallei

  • maandag 6 juli 2020
  • Thomas Bresser

Wethouder Ans Harthagel en kinderburgemeester Naomi Vermeulen van de gemeente Capelle aan den IJssel hebben op woensdag 1 juli de Circulair Spelen Award 2020 in ontvangst mogen nemen. De prijs werd binnengesleept door de Watervallei. De Watervallei is de allereerste waterspeeltuin in de openbare ruimte, gelegen in het Schollebos.

Dit jaar organiseerde vakblad 'Stad en Groen' voor de tweede keer de Circulair Spelen Award. De prijs is bedoeld om spelen in de openbare ruimte een speels duwtje in de rug te geven. Hoewel buitenspelen grote sociale, maatschappelijke en gezondheidsvoordelen kent, blijkt het realiseren van voldoende kwalitatieve speelruimten in de openbare ruimte moeilijk.

De gemeente Capelle legde vorig jaar als eerste gemeente een waterspeeltuin aan in een openbare ruimte. De Watervallei ontving lovende kritieken van de vakjury. "Deze vind ik super leuk. Omdat het met water is, is dit de mooiste," zei jurylid Jessie (6).

Wethouder Ans Hartnagel vond het een flinke investering maar raadt het nu iedere gemeente aan:"Eerlijk is eerlijk, het is best wel een investering geweest, maar gelukkig hebben wij binnen Capelle iedereen weten te overtuigen van de meerwaarde van deze speelplek," legt wethouder Ans Hartnagel uit. "Inmiddels zijn diverse andere grote gemeenten al wezen kijken, zoals Utrecht en Rotterdam. "

Waterverbruik 
Het waterverbruik binnen de Watervallei is volledig circulair. Al het water wordt opgevangen, gezuiverd en opnieuw gebruikt. Zo wordt er geen water verspild. Al het water is van zwembadkwaliteit om een zo veilig mogelijke speelomgeving te garanderen. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 6 juli 2020