Capelle vierde Capelle Love City 2018

  • donderdag 15 februari 2018
  • Redactie

Op woensdag 14 februari was Capelle aan den IJssel traditiegetrouw Capelle Love City en werd zo Valentijnsdag gevierd.

Naast de opening van het Liefdeslaantje konden Capellenaren onder meer op de foto in de All you need is love-caravan op het Stadsplein. In winkelcentrum De Terp deelden vrijwilligers van Welzijn Capelle samen met burgemeester Oskam en wethouder Ans Hartnagel lichtgevende hartjes uit aan publiek. Burgemeester Oskam: “Dat werd erg gewaardeerd. We hebben ook vrijwilligers geworven, want die zijn in Capelle hard nodig. Vrijwilligers zetten zich met liefde en passie voor anderen in. Het is mooi om dat speciaal op deze dag nog eens extra onder de aandacht te brengen.”

In het IJsselland Ziekenhuis werd de valentijnsboodschap eveneens verspreid; zorgmedewerkers droegen vandaag Valentijnslampjes op hun kleding. Bovendien deelden ziekenhuisbestuurder Albert van Wijk en wethouder Ans Hartnagel prachtige rozen uit aan patiënten van de afdeling geriatrie. Capelse ouderen uit verzorgingstehuis ’t Klavier werden door het kindercollege met de Capelse Liefdesbus opgehaald en deden samen onder meer een leuke schilderworkshop in het KinderLab. De Capelse jeugdraad sloot de dag in stijl af en deelde rozen uit bij de All you need is love-caravan op het Stadsplein. Capelse jongeren verbonden aan cultuurpodium Capsloc voerden een fantastische Valentijnsrap op. Wethouder Hartnagel: “Ik kijk terug op een geweldige dag. Valentijn vieren we in Capelle echt met elkaar. Zonder liefde zou de wereld een koude en kille plek zijn. Het uitdelen van rozen en lichtgevende hartjes is een klein gebaar, maar het wordt heel erg gewaardeerd.”

Aan het einde van de dag kregen de winnaars van de winactie van de gemeente hun prijs overhandigd bij restaurant De Roode Leeuw. B&B Janz beloonde de mooiste Valentijnswens met een overnachting voor twee, de Roode Leeuw beloonde de mooiste Valentijnsfoto met een diner voor twee en voor het beste Valentijnsgedicht stelde het Isala Theater twee theaterbonnen ter beschikking. Een ander mooi Valentijnsgedicht kreeg een aanmoedigingsprijs: de winnaar ontving een boekenbon.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 februari 2018