Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 6 juni 2023

Aanrijding met huisartsenauto bij Algerabrug

Op maandagavond  5 juni is bij de Algerabrug een huisartsenauto op een personenauto gebotst. De inzittende van de huisartsenauto is hierbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 5 juni 2023

Aanzienlijk minder huisafval opgehaald in Capelle vorig jaar

In Capelle is in 2022 minder huisvuil opgehaald dan in 2021. De Capellenaar heeft blijkbaar steeds minder afval. Volgens wethouder Sjoerd Geissler komt het deels omdat Capelle in de coronatijd aan het opruimen was en deels omdat het afvalactieplan, waarin afvalscheiding een grote rol speelt, steeds beter werkt.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 4 juni 2023

Opvang asielzoekers aan Barbizonlaan op verzoek COA verlengd tot 1 januari 2024

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente Capelle verzocht om deopvanglocatie aan de Barbizonlaan 50 langer open te houden voor de opvang van gezinnen, tot 1 januari 2024. Er is nog steeds een groot tekort aan opvangplekken in de regio en in Nederland. Deze tijdelijke opvang van de gezinnen (maximaal 30 personen) is per 1 maart 2023 open gegaan voor in eerste instantie vier maanden, tot 1 juli 2023. De gemeente heeft ingestemd.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 2 juni 2023

Eis 20 maanden cel voor Capelse bandenprikker Jhon B. (34) die 360 banden lek stak uit boosheid en verwarring

Jhon B.  werd de 'Capelse bandenkprikker' genoemd omdat hij zo'n 360 banden lek stak. Donderdag kwam bij de rechtbank naar voren dat hij boos was, met name op de overheid. Weer een baan verloren en geen uitkering krijgen. Het geld was op en de koelkast leeg. Op enig moment pakte hij het gekartelde mes dat hij 'voor zijn eigen veiligheid' bij zich droeg en stak een autoband lek. "Het gaf een soort van opwinding" vertelde hij bij de rechtbank. Zo begon het.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 1 juni 2023

Vooruitblik Festivals Lansingerland Live, Wantijpop en Schippop in Zwaardvis 3 Juni

Het programma Zwaardvis van Radio Capelle volgt, zoals iedereen inmiddels wel weet, gedurende de zomer zo'n beetje alle festivals die in onze omgeving op de festivalkalender zijn. Zo staat de uitzending van zaterdag 3 juni bijvoorbeeld in het teken van Lansingerland Live, Wantijpop en Schippop. We laten de organisaties van deze festivals aan het woord gedurende de uitzending en geven zelfs tickets weg. 

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 31 mei 2023

Jaarlijkse dijkwachtenoefening Hoogheemraadschap dit jaar bewust uitgebreid met zandzakkenoefening

Met 70 man kwamen de vrijwillige dijkwachten van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vorig weekend naar gemaal de Kooij langs de Rottekade in Bergschenhoek. Elk jaar oefenen zij verdeeld over twee dagen de droogtecontroles om zo hun kennis en vaardigheden bij te houden. Nieuw dit jaar is de instructie voor het leggen van zandzakken en het oefenen daarmee.