Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 14 juni 2021

Capelle krijgt wapeninzamelingsactie in oktober 2021

In navolging op steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag komt er in Capelle aan den IJssel een wapeninzamelingsactie. Burgemeester Peter Oskam reageerde positief op vragen van Leefbaar Capelle raadslid John Janson. Capelle doet mee aan de landelijke wapeninzamelingsactie die tijdens de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober georganiseerd wordt.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 13 juni 2021

Woningbrand Rivierweg bij ingang Koperwiek

Zondagmiddag rond 13:15 is er brand uitgebroken in de bovenste woning aan de Rivierweg in Capelle, vlak naast de ingang van de Koperwiek, aan de Kruidvat-zijde. De brand is al snel, na vier minuten, opgeschaald naar een middelbrand. Na een goed half uur is het sein brand meester gegeven. Volgens buurtbewoners is de brand ontstaan in de keuken van de woning.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 11 juni 2021

College en raad in gesprek over bezuinigingen 2024 “Samen stap voor stap de juiste keuzes maken”

Het college van Burgemeester en Wethouders gaat met de gemeenteraad in gesprek over bezuinigingen. Hierbij is het uitgangspunt dat de huidige dienstverlening en het voorzieningenniveau in stand gehouden wordt, zonder dat dit leidt tot lastenverhoging voor de Capellenaar. Voordat het college voorstellen doet om op te nemen in de Begroting 2022 krijgt de gemeenteraad de gelegenheid om mee te denken over de invulling van deze opgave.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 11 juni 2021

Voorjaarsnota 2021 - Werken aan herstel voor een sterk Capelle aan den IJssel

De coronapandemie is ook voor Capelle niet zonder gevolgen gebleven. Het college van B&W van de gemeente heeft daar oog voor en zet met extra inspanningen en middelen in op herstel, zodat de stad weer sterk verder kan na de coronacrisis. Er wordt een herstelplan opgesteld en het college stelt in de Voorjaarsnota voor om hier een bedrag van 1 miljoen euro voor te begroten.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 11 juni 2021

Blijft Capelse ING gebouw behouden of toch nieuwbouw?

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft de bewoners van initiatiefgroep ‘De Leeuw van Capelle’ en parallel daaraan eigenaar HIG ruimte en tijd gegeven om nieuwe planvorming voor het ING gebouw in het centrum van de stad uit te werken. De initiatiefgroep wil een crowdfunding opstarten voor het behoud van het pand, HIG start met de uitwerking van een nieuw bouwplan.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 11 juni 2021

Voorstel afschaffen hondenbelasting in Capelle al in de Voorjaarsnota

Vrijdag 11 juni biedt het college van Capelle aan den IJssel de voorjaarsnota 2021 aan de gemeenteraad aan. Een opvallend voorstel dat opgenomen is in de voorjaarsnota, is het afschaffen van de hondenbelasting in Capelle aan den IJssel. Een zeer actueel onderwerp, omdat juist vandaag de Tweede Kamer spreekt over het burgervoorstel over het landelijk afschaffen van de hondenbelasting.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 11 juni 2021

Splinternieuwe speelkeet in Dansenbuurt geopend

Na een jaar hard werken ging afgelopen week een speelkeet aan de Kringdans in de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel open. De fraaie nieuwe keet is voorzien van speelgoed en speeltoestellen en is daarmee een prachtige aanvulling op de kinderrijke buurt. Een groep buurtmoeders houdt toezicht op de spelende kinderen. Deze vrijwilligers hebben daarvoor een speciale training gevolgd.