Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 2 juli 2020

Capellenaar opgepakt in grote drugszaak

Dinsdag en woensdag zijn er in totaal 33 invallen gedaan, vooral in de Rijnmond-regio. Een van de opgepakte verdachten is een Capellenaar. Daarnaast zijn er tien andere verdachten opgepakt en drie vermoedelijke drugslaboratoria ontdekt.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 1 juli 2020

Handhaving beboet streng op afvaloverlast

Handhaving van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft in de maanden mei en juni 57 bekeuringen uitgeschreven voor het verkeerd aanbieden van afval. Voor de coronacrisis was dat gemiddeld 10 per maand. Het gaat daarbij om vuilniszakken die naast containers zijn geplaatst of afval dat vanuit andere gemeenten is gedumpt. Ook het verkeerd aanbieden van grof huishoudelijk afval is beboet.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 1 juli 2020

Heropening NS-station Rotterdam Alexander 10 juli live te volgen

Nu de laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe stationshal van station Rotterdam Alexander is het tijd om af te tellen naar de officiële opening op vrijdag 10 juli.  Die middag om 13.30 uur wordt de officiéle opening live uitgezonden op het Youtubekanaal van NS. Het is voor het eerst in Nederland dat een station digitaal wordt geopend. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om live mee te kijken.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 30 juni 2020

Capelse leerlingen doen verkeersexamen

Dinsdagochtend gaf verkeerswethouder Maarten Struijvenberg op het Stadsplein het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Capelle. In totaal deden 116 leerlingen van 3 Capelse basisscholen mee aan het praktijkdeel van het verkeersexamen. De kinderen reden een route door Middelwatering. Het schriftelijk examen hebben de leerlingen eerder dit jaar gedaan. Nu konden ze in de praktijk laten zien hoe goed ze de geleerde regels kunnen toepassen. De geslaagde kinderen krijgen later een officieel verkeersdiploma.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 29 juni 2020

Brieven over kindpakketten verstuurd

Afgelopen week ontvingen alle gezinnen met kinderen tussen de drie en zeventien jaar een brief met een folder over het Kindpakket, van gemeente Capelle. "Alle kinderen doen mee!", dat is de slogan van het Kindpakket, de verzameling van regelingen waardoor kinderen gewoon mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd, ook wanneer de ouders minder geld hebben. In de brief en folder staat hoe het geld kan worden aangevraagd bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 29 juni 2020

Nieuwe brugklassers maken kennis op Comenius

Woensdagmiddag 24 juni kwamen de nieuwe brugklassers voor volgend jaar alvast een kijkje nemen op de Capelse middelbare school. Het Comenius Lyceum en Comenius Mavo hebben de deuren geopend voor een kennismaking met de mentor, toekomstige klasgenoten en de school.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 26 juni 2020

Pilot Inburgering Nieuwe Stijl Capelle succesvol afgerond: verlengd tot 2021

Een groep Capelse statushouders kreeg twee jaar intensieve begeleiding van de pilot 'Inburgering Nieuwe Stijl Capelle'. Door het succes van de in 2018 gestartte pilot is door de gemeente besloten het traject te verlengen tot maart 2021. Een deelnemer: 'Zonder dit programma had ik niet zo snel die geschikte baan gevonden.'

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 26 juni 2020

Rockband Westone in Zwaardvis zaterdag 4 juli

Zaterdag 04 Juli is tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle een interview te horen met de Noord-Hollandse band Westone. Het indierocktrio staat in de COVID-19 periode in de belangstelling vanwege hun succesnummer 'Ghost Town'  

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 25 juni 2020

Capels Sportakkoord moet meer mensen aan het bewegen krijgen

In Capelle is met de gemeente, Sportief Capelle, Welzijn Capelle en het IJsselcollege een Sportakkoord gesloten. Daarmee wordt extra aandacht gegeven aan het wegnemen van drempels, zodat zoveel mogelijk Capellenaren in beweging kunnen komen. Sportief Capelle voert de regie over het Sportakkoord.