Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 28 september 2020

Week van de Duurzaamheid in Capelle

Op 5 oktober start de Week van de Duurzaamheid in Capelle. De gehele week tot en met zaterdag 10 oktober zijn er verschillende activiteiten. Vanwege de maatregelen rond corona zijn er veel activiteiten online, maar voor vragen kunnen Capellenaren ook terecht bij het Energieloket.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 28 september 2020

Raadsvergadering op Radio Capelle

Op maandagavond 28 september is er een reguliere gemeenteraadsvergadering in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, rekening houdende met de anderhalve meter afstand. De vergadering zal worden uitgezonden op Radio Capelle. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 28 september 2020

Gemeente Capelle en Meld Misdaad Anoniem gaan samenwerken

Burgemeester Peter Oskam en Marc Janssen, manager van het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem, tekenden gisteren een overeenkomst om intensiever met elkaar te gaan samenwerken. Vanaf 1 oktober ontvangt de gemeente Capelle aan den IJssel van het Meldpunt anonieme tips en misdaadmeldingen over signalen van burgers in de gemeente. De samenwerking zorgt ervoor dat de gemeente sneller en meer te weten komt over misdaad in Capelle. Dat helpt bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit in de stad.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 26 september 2020

De anderhalvemetersamenleving met een beperking

Een potentiele tweede golf en de daarbij horende maatregelen zijn een grote angst voor Capellenaren die door het leven moeten met een beperking. In de samenleving is er volgens hen een te kort aan bewustwording. Dit tot groot verdriet van de betrokken.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 23 september 2020

Stonerrockband Cirrus Minor in Zwaardvis 03 oktober

Zaterdag 3 oktober is de uit Groningen afkomstige stoner rockband Cirrus Minor te gast in de uitzending van Zwaardvis. De band is ook geselecteerd voor de uitgestelde Popronde die komend voorjaar gaat plaatsvinden. De Popronde organiseert momenteel onder de noemer Popronde Poppodium pre-party een preview tot eind november waarbij allerlei gerenommeerde poppodiums aangedaan worden. In dat kader is Cirrus Minor op zondag 4 oktober te zien in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen.  

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 19 september 2020

Lucky Blue wint de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020

De band Lucky Blue is zaterdagavond de grote winnaar geworden van de Grote Prijs van Rotterdam. Eerder was de band al te gast tijdens een uitzending van Zwaardvis op Radio Capelle. De andere genomineerden Philippine, Willem ít Hart, Dragonfruit en The Frontiers streden naast Lucky Blue in de finale tegen elkaar om de titel. Zij moesten in 20 minuten de jury en het publiek thuis overtuigen. De unanieme Jurywinnaar in de categorie Bands is nu dus geworden...Lucky Blue! De Publieksprijs ging naar de act die de meeste stemmen wist te verzamelen tijdens de livestream, in dit geval naar The Frontiers!

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 18 september 2020

De prijswinnaars van de Grote Prijs van Rotterdam 2020

De Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is de muziekcompetitie voor alle Rotterdamse bands, singer/songwriters, hip hop en electronic acts. In alle 4 van deze categorieën kunnen prijzen worden verdient. Op vrijdagmiddag 18 september vond de finale van de categorie electronic plaats en in de avond werden de prijzen van de categorie hiphop bekend gemaakt.