Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 15 februari 2024

Kinderombudsvrouw Stans Goudsmit beëdigd voor tweede termijn: "een krachtige stem voor kinderen en jongeren"

Vandaag is Stans Goudsmit, in de Rotterdamse Raadszaal beëdigd voor haar tweede termijn als (gemeentelijke) kinderombudsvrouw van gemeente Rotterdam. Later deze maand zal zij ook worden herbenoemd in Albrandswaard, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Bovendien behoudt ze haar rol als kinderombudsvrouw in Nissewaard en Voorne aan Zee.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 15 februari 2024

Recordbedrag opgehaald bij politiecontrole

Bij een gezamenlijke controle door Basisteam IJsselland  van de politie  en de belastingdienst op de IJsselmondselaan in Kralingseveer is dinsdag een recordbedrag opgehaald.

GEPUBLICEERD OP:
donderdag 15 februari 2024

Nieuwe buurt De Harmonie in het centrum heeft haar eerste bewoners

In 2021 werd De Hoven met 300 portiekwoningen grotendeels gesloopt. In het gebied rond de Fluiterlaan, Wiekslag en Roekstraat in het centrum van Capelle ontstaat de nieuwe buurt De Harmonie. Afgelopen week werden de eerste bewoners welkom geheten door wethouder Jannes van der Heide, samen met Phillip Smits van ontwikkelaar Blauwhoed en Albert-Jan Moerman van aannemer Stebru.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 12 februari 2024

Kinderen mogen op vier plekken in Capelle hun eigen buurtspeeltuin ontwerpen

De gemeente heeft een aantal kinderen uitgenodigd om met elkaar een nieuwe speeltuin te ontwerpen in hun eigen buurt. Ze doen dat met de interactieve participatietool de Speeltuinbouwer. Daarmee kunnen ze zelf een speeltuin ontwerpen. Zo worden kinderen al op jonge leeftijd betrokken bij ontwikkelingen in hun eigen omgeving