Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 30 november 2020

Winnaars Rotterdam Music Awards 2020

Zondagavond werden de jaarlijkse Rotterdam Music Awards 2020 uitgereikt. Dat ging vanwege de beperkingen rond corona anders dan gebruikelijk waardoor de programmamakers van Radio Capelle, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vorig jaar, niet aanwezig konden zijn. De uitreiking was zonder publiek en was via een 'livestream' vanuit Theater Zuidplein te volgen. Ook de categorieën zagen er iets anders uit. Zo was bijvoorbeeld de categorie 'beste corona initiatief' toegevoegd.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 30 november 2020

Wijkagent Michelle Bartels: "We zien een trend dat meldingen qua vuurwerk/vernielingen omhoog gaan"

Enkele weken geleden werd Moordrecht (Zuidplas) opgeschrikt door nachtelijke explosies van, vermoedelijk, illegaal vuurwerk. De gevolgen vielen gelukkig mee maar toch genoeg reden om eens in gesprek te gaan met de wijkagenten in de gemeente. Michelle Bartels is vanuit het team Waddinxveen – Zuidplas verantwoordelijk voor de wijk Esse in Nieuwerkerk aan den IJssel, maar ook op de hoogte wat er in de rest van de gemeente gebeurd. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 27 november 2020

Monumentale Dorpskerk is vaak open, ondanks corona

In het begin van de coronacrisis waren veel Capelse kerken gesloten. Inmiddels zijn kerken - weliswaar beperkt - weer open. Ook de monumentale Dorpskerk aan de Kerklaan in Capelle is weer open, en niet alleen voor de reguliere diensten. 

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 27 november 2020

Nog geen water en verwarming na brand IJsselzicht

De dag na de brand op de eerste etage van Wooncomplex IJsselzicht, heerst er nog enige verslagenheid op de Sint Helenabaai, maar toch is de rust snel wedergekeerd. "Mijn vrouw en ik voelen ons niet onveilig in onze woning", zegt een van de bewoners. Bekijk de gehele video hieronder.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 25 november 2020

Capelle zoekt stembureauleden en tellers voor Tweede Kamerverkiezingen

Voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar zoekt de gemeente Capelle aan den IJssel 450 stembureauleden. De verkiezingen worden op woensdag 17 maart gehouden. Gemeente Capelle geeft aan vanwege het coronavirus en de daarbij horende mogelijkheid van meerdere stemdagen, meer stembureauleden dan normaal nodig te hebben.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 25 november 2020

Campagne Orange the World begint vandaag en Capelle doet ook mee

Vandaag start Orange the World, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Vanavond is in Nederland de officiële opening van de campagne door Ministers Kaag en van Engelshoven en Burgemeester Marcouch van Arnhem. De campagne wordt georganiseerd door UN Woman, Zanta en de Soroptimisten.  In Capelle en Rotterdam zijn onder andere de Soroptimisten actief bezig met deze campagne. Het Capelse gemeentehuis is oranje verlicht, het IJsselland Ziekenhuis heeft een speciale vlag gehesen.